Șoferii fără RCA, amenințați cu camerele pentru rovinietă

 

Șoferii fără RCA, amenințați cu camerele pentru rovignietă. Autorități caută soluții tehnice pentru nterconectarea bazelor de date care să permită depistarea șoferilor fără RCA odată cu citirea numerelor mașinilor și a lipsei rovinietelor pe camerele Companiei de Drumuri.Șoferii fără RCA, amenințați cu camerele pentru rovinietă

"Este o idee pe care am preluat-o, (...) ar trebui să o discutăm cu CNAIR, pentru a încerca să vedem în ce măsură există posibilitatea şi tehnică şi de realizat tehnic, astfel încât, odată cu citirea numerelor maşinilor şi identificarea lipsei rovinietei, să se facă o matchuire cu bazele de date, astfel încât să se identifice şi maşinile neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA", a explicat, marți, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Cristian Roşu, la un eveniment de specialitate.

Pe de altă parte, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, s-a declarat destul de scxeptin, nu pe partea tehnică, ci a aspectelor legale privind gestionarea informațiilor.


"În jurul camerei există trei actori importanţi. Este CNAIR-ul, care urmăreşte dacă s-a plătit sau nu s-a plătit tariful de rovinietă sau peajul la Feteşti, există Poliţia, care are baza de date, şi există conexiunea realizată prin STS", a precizat Neaga.

Asigurările de răspundere civilă auto (RCA) continuă să dețină ponderea principală - 46% - în totalul de prime brute subscrise pentru asigurările generale, dar ăn 2018 s-a înregistrat o scădere cu 6% față de primele 3 trimeste din 20187. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?