Fetele lui Barack Obama şi-au reluat studiile la o şcoală din Washington

 
Foto: executivebiz.com
Foto: executivebiz.com
Luni a fost prima zi de şcoală a fiicelor lui Barack Obama. După ce s-au despărţit cu greu de prietenii lor din Chicago, cele două fetiţe şi-au reluat studiile în capitala federală. Sasha şi Malia Ann au avut trac la intrarea în noul mediu şcolar. De altfel, nici tatăl lor nu şi-a putut ascunde emoţia.

Barack Obama a mărturisit că, înainte de a pleca din Chicago, a răsfoit un album de fotogtrafii şi i s-a pus un nod în gât. "Vă daţi seama, eram cu Malia şi un prieten de-al ei, se cunosc dinainte de a începe şcoala, am luat un album, mi-am aruncat ochii pe poze, iar casa era goală. A fost un moment greu", a declarat Barack Obama

Obama a sosit la Wahington cu avionul folosit de obicei de  vicepreşedintele Dick Cheney, care nu este Air Force One şi nici nu poartă numărul 2, dar este marcat cu însemnele preşedinţiei Statelor Unite.

Familia Obama locuieşte acum într-un hotel de lux despre care legendele spun că este bântuit,, aproape de Casa Albă.

Inaugurat în 1928, hotelul este situat la o distanţă de câteva zeci de metri de Casa Albă, în centrul capitalei americane. El are 145 de camere, dintre care 20 de apartamente, care costă între 395 şi 6.000 de dolari pe noapte. Toate camerele au băi din marmură, trei telefoane, un termostat digital pentru reglarea temperaturii şi un sistem audio integrat în cadă. Cele mai luxoase au şeminee şi balcoane cu vedere spre viitorul loc de muncă al preşedintelui ales, Barack Obama.

Hotelul, unde se folosesc lenjerii de pat şi prosoape fabricate în Italia, le oferă perne hipoalergice clienţilor care suferă de astm, cum este cazul Maliei Obama, fiica cea mare, în vârstă de zece ani, a cuplului prezidenţial.

Numele Hay-Adams vine de la personalităţile care au locuit în acest hotel: John Hay, asistentul personal al preşedintelui Abraham Lincoln şi apoi secretar de stat, şi Henry Adams, scriitor şi urmaş al preşedinţilor americani John Adams şi John Quincy Adams.

Potrivit unei legende, hotelul este bântuit de soţia lui Henry Adams, Marian "Clover" Adams, care, suferind de depresie, s-a sinucis în 1885. Fantoma ar vizita luxoasa clădire în fiecare lună decembrie, în preajma zilei în care a murit.

Membrii personalul de la Hay-Adams susţin că au văzut uşi de la camere deschizându-se şi închizându-se fără explicaţie sau radiouri care încep brusc să funcţioneze. Unii dau asigurări că au auzit pe scări femeia plângând sau o voce şoptindu-le uneori femeilor de serviciu: "Ce vreţi?".

La 15 ianuarie, cei patru membri ai familiei se vor muta la Blair House, reşedinţa tradiţională a preşedinţilor aleşi înainte de depunerea jurământului, eveniment care va avea loc la 20 ianuarie.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?