Fenomen neobișnuit la Timișoara: pomi fructiferi, înfloriți în prag de toamnă!

 
Fenomen neobișnuit la Timișoara: pomi fructiferi, înfloriți în prag de toamnă! / Foto: infocs.ro
Fenomen neobișnuit la Timișoara: pomi fructiferi, înfloriți în prag de toamnă! / Foto: infocs.ro
Fenomen neobișnuit la Timișoara: pomi fructiferi, înfloriți în prag de toamnă! / Foto: infocs.ro Fenomen neobișnuit la Timișoara: pomi fructiferi, înfloriți în prag de toamnă! / Foto: infocs.ro Fenomen neobișnuit la Timișoara: pomi fructiferi, înfloriți în prag de toamnă! / Foto: infocs.ro

Cireşii, vişinii, merii şi castanii din Banatul Montan par că au luat-o razna şi nu mai ţin cont de vreme sau de anotimpuri. Mai mult, hortensiile, flori de primăvară, au îmbobocit şi stau să înflorească din nou. La mijloc de septembrie, pomii fructiferi de prin livezile Lăpușnicului şi castanii din Reșița s-au umplut de flori. Mai mult, au apărut un strat nou de frunze, castane mici și muguri proaspeți, pe lângă castanele coapte și frunzele uscate, semn de toamnă adevărată.
 
Schimbarea vremii nu-i mai miră, însă, pe localnici. În afara datelor din calendar, nimic nu mai este sigur. Bătrânii spun că nici nu se mai pot orienta după vreme, cum făceau până acum. Schimbarea radicală a vremii ar ține deja de 2-3 ani, spun aceștia. Părerile sunt împărţite, unii sunt siguri că va fi o toamnă lungă. Alţii, dimpotrivă, ştiu din bătrâni că va urma o iarnă grea, cu multă zăpadă.

Tot ei spun că acest fenomen neobișnuit este o reacție biologică a faptului că, în vara acestui an, vremea fost extrem de capricioasă, cu zile în care ploile nu au contenit, cu vijelii și căderi de grindină.

Cireșii își pierduseră deja frunzișul din cauza vremii extreme, încheiaseră ciclul biologic, dar în această perioadă, ca urmare a temperaturii de aproximativ 25 – 30 de grade Celsius pe timpul zilei, cireșii și-au recăpătat vigoarea, scrie infocs.ro.

Cel mai probabil, acest fenomen unic de înflorire a cireșului în luna septembrie va fi oprit de prima brumă. Din fericire, fenomenul de înflorire a pomilor toamna nu va împiedica ciclul biologic pentru anul viitor și aceștia vor înflori din nou la primăvară.
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?