Fenechiu: Băsescu nu a prezentat motive întemeiate împotriva lui Silaghi

Fenechiu: Băsescu nu a prezentat motive întemeiate împotriva lui Silaghi
Fenechiu: Băsescu nu a prezentat motive întemeiate împotriva lui Silaghi

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, a comentat, la Realitatea TV, refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a-l numi pe Ovidiu Silaghi în guvern.

"În ceea ce priveşte refuzul preşedintelui de a-l nominaliza pe Ovidiu Silaghi, din interpretările Curţii Constituţionale eu ştiu că preşedintele are voie să refuze o dată, dar doar dacă are motive întemeiate. Deocamdată, nu ne-a prezentat motive întemeiate împotriva domnului Silaghi, ci doar nişte păreri", a spus Fenechiu.

Legat de acuzaţiile potrivit cărora Silaghi ar avea probleme cu ANI, pe teme de incompatibilitate, Fenechiu a spus: "Nu cred că asta a fost acuzaţia celor de la ANI. Această acuzaţie era pentru un alt coleg de-al nostru din guvern. Pentru domnul Silaghi, era vorba de o sumă de bani pe care nu ar fi putut să o justifice. Silaghi ne-a spus că a câştigat în toate instanţele şi, practic, acum are hotărâre definitivă şi irevocabilă în ceea ce priveşte acea sumă. Nu vreau să intru foarte mult în amănunte pentru că deocamdată avem o situaţie în care avem un interimat până cel puţin pe 23 august".

Întrebat dacă vor face o altă nominalizare pentru Transporturi, Fenechiu a răspuns: "O să vedem. Părerea mea este că nu vom face o altă nominalizare. Noi îl susţinem în continuare pe Ovidiu Silaghi. Niciun for al partidului nu a luat o astfel de decizie şi nu cred că va lua în viitorul apropiat".

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?