"Femme au chapeau", pictat de Pablo Picasso, a fost vândut pentru 7,7 milioane dolari

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Tabloul lui Pablo Picasso "Femme au chapeau" a fost vândut, miercuri, pentru 7,7 milioane dolari, deşi era estimat iniţial la 12 milioane dolari de casa de licitaţii Christie's.
Femme au chapeau" a făcut parte din colecţia privată a artistului şi regizorului Julian Schnabel. Pictat pe 26 august 1971, "Femme au chapeau" poartă dovada productivităţii neobosite a lui Picasso din ultimii săi ani de viaţă. Tabloul este, în fapt, portretul unei femei cu o privire dură, pictat pe o pânză imensă, care îi dă o prezenţă impozantă.

"Femme au chapeau" a fost vândut de Christie's la doar o zi după ce un al tablou, "La Fille de l'artiste a deux ans et demi avec un bateau", portret al fiicei artistului, Maya, estimat la 16 milioane de lire, nu a reuşit să fie vândut de casa de licitaţii Sotheby's.


Licitaţia Christie's de artă impresionistă şi modernă a înregistrat un succes, cu vânzări totale de 102 milioane dolari, capete de afiş ale licitaţiei fiind două tablouri ale lui Picasso şi o sculptură de bronz Giacometti. Cel de-al doilea tablou al lui Picasso vândut este "Musketeer With a Pipe", pentru 14,6 milioane dolari. Doar 10 dintre cele 48 de opere de artă scoase la licitaţie nu au reuşit să fie vândute.

"Musketeer With a Pipe", care a ţinut coperta catalogului licitaţiei Christie's, a aparţinut lui Jerome Fischer, fondator al companiei de încălţăminte Nine West, victimă a fraudei lui Bernard L. Madoff. Tabloul a fost iniţial estimat de casa de licitaţii la 12-18 milioane de dolari.

Sculptura lui Giacometti, "Bust of Diego", creată între anii 1957 şi 1958, estimată la 6,5 milioane dolari, a fost vândută pentru 7,6 milioane dolari. Sculptura reprezintă capul fratelui artistului.

De asemenea, tabloul "Portrait of Madame M.", pictat în 1932 de artista Tamara de Lempicka a fost vândut pentru 5,5 milioane dolari.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?