Femeile decapitate ale Hollywoodului: despre femeile fără cap apărute pe posterele filmelor

Marcia Belsky, realizatoarea proiectului Headless Women of Hollywood (Femeile decapitate ale Hollywoodului) vrea să atragă atenţia asupra posterelor care conţin toate părţile corpului unei femei mai puţin capul.Obiectificarea femeilor în cinema nu a scăpat comediantei şi cantautoarei Marcia Belsky. În aprilie 2016, Belsky a început un proiect al cărui scop era documentarea asupra sexismului instituţionalizat în Hollywood. Iar cu tot scandalul recent legat de Harvey Weinstein şi mişcarea #MeToo, proiectul a devenit şi mai important decât preconizase ea în urmă cu doi ani.

Proiectul Femeile decapitate ale Hollywoodului vrea să atragă atenţia asupra fragmentării, fetişizării şi dezumanizării imaginilor femeilor aşa cum le percepem în filme, la TV, pe coperţile cărţilor şi în industria divertismentului în general – se arată în descrierea proiectului.

Belsky spune că a devenit mai atentă la aceste imagini care prezintă femeile fără faţă sau cap în media după ce un profesor de-al ei de la facultate i-a arătat o practică (şi tactică) folosită în publicitate care amestecă diverse părţi din corpurile sexualizate ale femeilor în reclame.

Detalii pe tabu.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?