Femeile dau tonul la vot la alegerile prezidențiale 2019

 
Foto: Biroul Electoral Central 2019

La nivel național, femeile conduc în topul prezenței la vot, potrivit statisticilor Biroului Electoral Central. În același timp, în premieră, urbanul dă tonul la votul din țară la alegerile prezidențiale 2019. În anii precedenți, cei mai mulți oameni votau în mediul rural, fiind înaintea celui de la oraș.


La nivel național, femeile conduc în topul prezenței la vot, potrivit statisticilor oferite de Biroul Electoral Central.

Astfel, dintre votanții care s-au prezentat la urne până la ora 18.00, 51,7% sunt femei, iar 48,3% sunt bărbați. 

Până la ora 18.00, au votat 4.181.735 de femei și 3.902.632 de bărbați. 

În ceea ce privește segmentele de vârstă, cei mai mulți votanți au între 45-64 de ani, iar pe locul doi se află cei de peste 65 de ani.

La polul opus figurează tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani. De asemenea, potrivit statisticilor, femeile mai tinere sunt cele care au venit în număr mai mare decât bărbații la vot.

În același timp, contrar tradiției cu care se obișnuise România în anii precedenți, mediul urban a depășit, în premieră, cu mult, prezența la vot față de mediul rural.

Dintre cei care s-au prezentat la vot până la ora 18.00, 58% sunt din mediul urban, cu 16% mai mult față de mediul rural - 42%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?