Fără "homosexualitate şi perversiuni" la TV înainte de ora 24 - proiect de lege

Fără "homosexualitate şi perversiuni" la TV înainte de ora 24 - proiect de lege
Fără "homosexualitate şi perversiuni" la TV înainte de ora 24 - proiect de lege

Deputatul Fortei Civice Dan-Cristian Popescu propune ca emisiunile care "evidentiaza aspecte imorale, indecente, obscene din viata unor persoane", printre care si homosexualitatea, sa nu mai fie difuzate la TV inainte de ora 24.

"Dorinta de audienta cat mai mare este lipsita de orice scrupule, iar perversiunea, homosexualitatea, talharia si crima sunt prezente zilnic pe micul ecran, ceea ce aduce modificari fundamentale in crearea personalitatii tinerilor. Constientizarea si masurile luate in aceasta directie consolideaza, pe termen mediu si lung, educarea si formarea tinerei generatii", explica deputatul Popescu in expunerea de motive a proiectului, potrivit Ziare.com

"Naturaletea cu care actele de violenta si actele cu tenta erotica sunt prezentate duce la modificarea perceptiei minorului, astfel incat emisiunea televizata se transforma dintr-o fictiune intr-un scenariu plauzibil, pe care copilul este tentat sa il puna in practica. Asa numitele emisiuni de divertisment prezinta actele de violenta sau pornografice ca o conduita socialmente acceptabila, iar atitudinea prezentatorilor si a invitatilor intra masiv in sfera vulgaritatii.

Minorii sunt pe deplin manipulati, iar vizionarea frecventa a acestor imagini ii determina sa treaca din normal in patologic, ajungand sa recurga la gesturi extreme dupa modelul de la televizor", se mai arata in propunerea deputatului Fortei Civice.

Deputatul vrea sa modifice Legea Audiovizualului astfel incat sa fie introduse sanctiuni la adresa televiziunilor ce difuzeaza programe "care evidentiaza aspecte imorale, indecente, obscene din viata unor persoane, gesturi si atitudini violente, scene cu lovituri si injurii, imagini cu tenta erotica, vulgare, expunerea fizica intr-o maniera erotica, expunerea unor intamplari intime, precum si alte aspecte care depasesc limita decentei in afara intervalului orar 24.00-06.00".

Dan-Cristian Popescu, fost membru PNL, a fost ales pe listele ARD intr-un colegiu din Bucuresti. El este membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

Articole recomandate

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?