Bucureştenii se scaldă în praf toată vara: cele 17 fântâni din zona Unirii, "intrate la apă"

 
Lucrări de amploare până în septembrie-octombrie în zona Unirii
Lucrări de amploare până în septembrie-octombrie în zona Unirii
FOTO: manager.ro

Pietonii bucureşteni se vor scălda în praf în această vară în zona Unirii, iar şoferii se vor enerva suplimentar după ce fântânile arteziene au intrat în reparaţii capitale până în septembrie, exact când se termină sezonul cald.Primăria Capitalei a revenit cu precizări cu privire la lucrările de renovare începute la fânzânile arteziene din zona Unirii. "Nu se demolează fântânile integral, ci doar porţiuni din zidurile de îmbinare", spun oficialii PMB.

Starea de degradare a constructiilor este avansată, întrucât de mai bine de 30 de ani aceste fântâni din zona Unirii nu au fost renovate in totalitate, ci doar au avut loc intervenţii punctuale, mai spun oficialii Primăriei.

Lucrările de reabilitare a fântânilor din zona Unirea sunt derulate de societatea Apa Nova din bugetul propriu, precizează Primăria Municipiului Bucureşti.

Bugetul alocat acoperă renovarea tuturor celor 17 fântâni din centrul Capitalei. Proiectul a demarat în data de 8 mai și presupune intervenții de amploare până în septembrie, atât la nivel de elemente arhitecturale, cât și la nivel tehnic.

"Amânarea lucrărilor ar fi condus la costuri de refacere şi mai mari, ca să nu mai vorbim despre impactul unor contrucţii de acest fel într-o zona ultracentrală a Capitalei",  se spune în comunicatul PMB.

Conform datelor primite de la Apa Nova, procesul include repararea sau refacerea pereților laterali ai fântânilor, care includ ornamente și elemente arhitecturale, dar si înlocuirea instalațiilor, echipamentelor, luminilor, camerelor tehnice, placărilor, mozaicurilor, și a altor elemente arhitecturale ori ornamentale din interiorul fântânilor perimetrale.

Din cauza uzurii fizice avansate, se poate retine în noua lucrare cel mult 10% din partea placată. Zidul de îmbinare dintre fântâni va comporta lucrări de demolare deoarece tehnologia care va fi inclusă în fântâna din cadrul noului proiect impune existența unei suprafețe plane neobturată de pereți. Acest perete este singura zonă care comportă astfel de intervenții.

Lucrările sunt realizate în perioada mai-septembrie 2018, iar alimentarea cu apă a fântânilor se va intrerupe in acest interval de timp, urmand a fi reluata dupa finalizarea lucrarilor.

Cum va arăta "raiul" de la Uniriidin toamnă, după ce traversăm "iadul" din vară:

Sursa: PMB

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?