Familia unei femei care a murit în spital la Tg. Mureş a depus plângere la Colegiul Medicilor

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Direcorul spitalului "Eugen Nicoară" din Tg. Mureş, Iuliu Moldovan, a declarat marţi că unitatea pe care o conduce a fost din nou subiectul unui scandal legat de acuzaţii de malpraxis, după ce o femeie de 35 de ani, însărcinată, a murit la Clinica de Obstetrică-Ginecologie.

Potrivit medicului, femeia făcuse un stop cardiac la Reghin înainte de a fi adusă al Tg. Mureş. Familia a făcut plângere la Colegiul Medicilor şi i-a acuzat pe medicii din Reghin că nu au trimis-o mai repede la Tg. Mureş.

"Femeia a fost adusă sâmbătă la noi şi medicii au constatat că este în iminenţă de avort. A fost internată, i s-au recoltat probe pentru analize, a fost monitorizată. Duminică dimineaţa s-a ridicat din pat şi după ce a făcut trei paşi a căzut. S-a trecut la resuscitarea ei, medicii au chemat echipa SMURD şi a fost trimisă la Târgu Mureş. Deci, au trimis-o la Târgu Mureş atunci când a fost cazul, nu puteau mai repede. Am întrebat şi eu dacă era medicul de gardă, dacă nu era beat, dacă s-a respectat protocolul. Eu nu spun nici că a fost greşeala medicilor din Reghin, nici că nu a fost, aşteptăm rezultatele anchetei şi dacă se găsesc aici vinovaţii, vor răspunde", a declarat Iuliu Moldovan.

Şeful Laboratorului de Medicină Legală Târgu Mureş, Hecser Laszlo, a declarat că încă nu are rezultatele, dar că nu au fost modificări semnificative ale organelor interne, cu excepţia uterului, care a fost extirpat.

"Cred că în 10 zile vom avea şi rezultatele histopatologice din toate organele, inclusiv a uterului, de la anatomie patologică. Aparent nu au fost modificări semnificative ale organelor", a spus Hecser.


Luni, familia a depus plângere la Colegiul Medicilor împotriva medicilor din Reghin. Săptămâna trecută medicii de la secţia de pediatrie a Spitalului din Reghin au fost acuzaţi de moartea unui copil de 10 luni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?