Falimentul Capitalei. Bucureștiul este la un pas de a rămâne fără apă caldă

 
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă

Administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), compania Sierra Quadrant, avertizează miercuri că Bucureștiul riscă să rămână fără apă caldă.

Capitala ar putea rămâne fără apă caldă deoarece Primăria Capitalei nu a plătit subvenţia la energia termică şi, astfel, ELCEN nu poate să îşi achite facturile către furnizori, avertizează Sierra Quadrant, administratorul ELCEN.

”Sierra Quadrant afirmă că, dincolo de înfiinţarea noilor companii energetice, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu şi-a respectat obligaţiile de plată stipulate în OG 36/2006 privind plata subvenţiei aferente energiei termice livrate către populaţie şi nu a efectuat nici până în prezent plata sumelor prevăzute pentru luna ianuarie”, spune un comunicat.

Rezultatul, spune administratorul, este că ELCEN nu îşi poate achita obligaţiile de plată restante către Romgaz, furnizorul de gaze naturale, situaţie în care Romgaz poate sista livrarea materiei prime către ELCEN.

”Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalaţiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuită ulterior de RADET către utilizatorii finali (cetăţeni, şcoli, gradiniţe, agenţi economici)”, se arată în comunicat.

Sierra Quadrant atrage atenţia că subvenţia pentru luna ianuarie în cuantum de 175 milioane de lei nu a fost virată nici sub formă de avans direct către Romgaz, conform convenţiei de justificare a avansurilor, şi nici achitată prin contul Escrow pus la dispoziţia producătorilor, ELCEN având o cotă de 70% din totalul energiei termice produse.

”Sierra Quadrant afirmă că refuzul PMB de a efectua plăţile amintite ameninţă întregul proces de reorganizare a ELCEN, condamnând la faliment această societate de stat de importanţă strategică. În momentul în care ELCEN nu îşi poate asigura materia primă necesară producţiei de energie electrică şi termică, din cauza acţiunilor PMB, şansele de reorganizare a ELCEN sunt îngreunate într-o manieră considerabilă”, se arată în comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
20 Mar 11:42
Sa vezi ce jos cade primarita in preferintele bucurestene pentru presedintie... Va putea candida la functia de presedinte de asociatie de locatari. Dar nici acolo nu va avea sanse.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?