Încă o legendă a industriei românești se pregătește de faliment

 
Vulcan
Vulcan

Creditorii producătorului de echipamente și utilaje de tonaj mediu și greu pentru industria energetică și extractivă Vulcan București se pregătesc să voteze intrarea în faliment, conform profit.ro.Vulcan București a fost înființat în 1904, este controlat de grupul Tender și se află în insolvență din 2013.

În prezent, compania are datorii totale de 230,8 milioane lei, din care 46,6 milioane lei reprezintă restanțe la bugetele statului, cei mai mari creditori fiind BCR și ANAF. Datoriile către salariați se ridică la peste 5,2 milioane lei, conform profit.ro.

La finalul lunii august 2018, Vulcan SA mai avea 464 angajați, față de 531 la începutul anului.

În 2017 și 2018, adunarea creditorilor Vulcan SA a respins 3 variante de plan de reorganizare a companiei.

Vulcan a intrat în insolvență în 2013, printre cauze numărându-se, potrivit administratorului judiciar, încărcarea cu lucrări sub pragul de rentabilitate, politica managerială și salarială defectuoasă, marketingul ineficient, contractarea de lucrări la prețuri sub costuri și prin intermediari și structura de personal TESA supradimensionată.

Citește toate informațiile pe profit.ro!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?