Făina şi zahărul de la Uniunea Europenă, la mare căutare în Mureş

 
40.000 de mureşeni vor primi zahăr până de sărbători
40.000 de mureşeni vor primi zahăr până de sărbători
FOTO: 1235.ro

Dacă în alte judeţe din ţară, făina şi zahărul primite de la Uniunea Europeană au rămas în depozite, în Mureş toată cantitatea primită a fost distribuită deja. Ba mai mult, în aceste zile, au mai ajuns alte 170 de tone de zahăr pentru 60 de primării. Astfel, câte patru  kilograme de zahăr vor ajunge în casele oamenilor nevoiaşi, înainte de Crăciun.

În judeţul Mureş, depozitele s-au golit. Aproape 80.000 de mureşeni cu venituri mici au primit anul acesta făină de la Uniunea Europeană. O parte dintre aceştia au primit şi zahărul, iar aproximativ 40.000 de cetăţeni vor primi cantitatea promisă până de sărbători. Cu o întârziere însă, de o lună.

"Acest zahăr este aşteptat de foarte mult timp, de către toţi aceia care sunt beneficiarii acestor ajutoare, având în vedere că făina s-a distribuit de două luni. În fiecare zi, veneau la primărie şi ne întrebau dacă se va distribui şi zahărul", a declarat Fuleki Károly, viceprimarul comunei Adămuş.

În judeţul Mureş, mai rămân de distribuit doar şapte tone de zahăr pentru patru primării. Până acum, aproape 1.200 tone de făină şi 330 tone de zahăr au ajuns în judeţ. Primele oraşe în care s-au împărţit aceste ajutoare, la mijlocul lunii septembrie, au fost municipiul Reghin şi Miercurea Nirajului. Oamenii au primit 15 kilograme de făină şi patru kilograme de zahăr. Beneficiarii sunt persoanele cu venit minim pe economie, şomerii, pensionarii care primesc mai puţin de 400 de lei şi persoanele cu handicap grav.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?