Factura la gaze a românilor, umflată din cauza unei erori

 

Pentru prima dată în istorie, Transgaz a cumpărat gaze din Rusia, de teamă că ar putea avea probleme în zilele geroase, din cauza consumului mare. Numai că preţul plătit a fost aproape dublu faţă de cel normal.

Gerul din ianuarie şi greşelile făcute de compania de stat Transgaz ne-au costat peste 23 de milioane de lei. Banii au fost plătiţi pentru gazul cumpărat din Rusia, în două zile în care autorităţile nu ştiau dacă este sau nu nevoie de importuri.

Din afacere au câştigat intermediarii deţinuţi de Gazprom şi au de pierdut consumatorii români, în facturi, potrivit digi24.ro.

Transgaz a plătit până la 110 lei pe megawatt oră, mult mai mare decât cel al gazului care ar fi putut intra în ţară prin conducta de vest. La Bursa din Viena, gazul natural costă 63 de lei.

Autorităţile spun că şefii Transgaz s-au grăbit să cumpere repede gaze, fără să ştie dacă vor avea sau nu nevoie de ele. Problema este că, importurile scumpe vor fi plătite de consumatori lunile următoare.

Reprezentanţii Transgaz dau vina pe cel mai mare ger din ultimii 50 de ani când justifică acest preţ. În plus, spun că furnizorii nu s-au oferit să aducă gaz prin conducta Arad-Szeged, iar singura variantă a companiei de stat a fost să apeleze la intermediarii care aduceau gaze din Rusia.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?