Facebook a șters mai multe pagini false create de PSD pentru a manipula opinia publică din România

 
Facebook - conturi false PSD
Facebook - conturi false PSD
Facebook - conturi false PSD

Facebook a șters pagini, conturi și grupuri pe Facebook create de apropiați ai PSD care încercau să manipuleze opinia publică din RomâniaFacebook a anuțat că au fost șterse 4 pagini, 26 conturi de Facebook și un grup public care făceau parte dintr-o rețea ce opera în România prin conturi false, dar și reale create de apropiați ai PSD.

Conform Facebook, conturile șterse conțineau informații false și promovau conținute de pe mai multe site-uri care se prezentau drept site-uri de știei.

Aceste informații părtinitoare erau predominant distribuite în paginile oficiale de Facebook ale PSD.

(w500)

Analiza acestor site-uri și pagini de Facebook sugerează, conform sursei citate, un anumit grad de coordonare între site-urile web, grupul de Facebook și paginile șterse. Acest lucru reiese din informațiile distribuite, părtinirea politică și domeniul de analiză.

”Cele patru pagini Facebook șterse și grupul eliminat au servit pentru a răspândi articole extrem de pozitive cu privire la PSD, politicile sale și politicienii săi, denigrând politicienii din alte partide”, precizează Faceook.

Trei din cele patru pagini de Facebook șterse au fost create în aceeași săptămână.

Paginile șterse sunt următoarele:

  • De Stânga (creată pe 26 decembrie 2018)
  • Momentulzero (creată pe 20 decembrie 2018)
  • Pe Rele.ro (creată pe 20 decembrie 2018)
  • ANTI FAKE News (creată pe 11 septembrie 2019)

De stânga: 

ANTI FAKE NEWS:

Momentulzero:

Perele.ro:

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?