Facebook a introdus noi funcții: Noi emoticoane, pisici, sentimente și acțiuni

Facebook a lansat noi funcții
Facebook a lansat noi funcții
Facebook a lansat noi funcții Facebook a introdus noi funcții  Facebook a introdus noi funcții  Sticker Store

Reprezentanții Facebook au decis că rețeaua de socializare are nevoie de mai multe emoticoane, astfel că au introdus câteva funcții noi în acest sens. 

Facebook a introdus mai multe funcții noi, al căror numitor comun sunt emoticoanele, cunoscute și sub numele de smiley face-uri. 

Prima schimbare este legată de mesajele private. Pe lângă emoticoanele tradiționale, utilizatorii au acum posibilitatea să trimită emoticoane mai complexe sau chiar diverse alte personaje desenate, cum ar fi pisicuțe înconjurate de inimi. Noile seturi de emoticoane pot fi găsite într-un așa-numit Sticker Store. Unele dintre ele sunt gratuite, altele sunt disponibile contra cost. 

O altă noutate este butonul de sentimente/acțiuni care este accesibil atunci când utilizatorii vor să facă o nouă postare. Ei au posibilitatea să aleagă din mai multe stări (bucuros, obosit, trist) și din mai multe acțiuni (citit, vizionat seriale, ascultat muzică, mâncat, etc), iar rezultatul este că în mesaj apare în mod automat descrierea stării și/sau a acțiunii, însoțită de câte o iconiță. 

Adolescenții încep să-și piardă interesul pentru Facebook. Care este motivul

Noile funcții Facebook vin întâmpinarea adolescenților, care și-au cam pierdut interesul pentru această rețea de socializare. Un studiu publicat în luna mai a arătat că tinerii cu vârste între 11 și 19 ani preferă mai degrabă rețele precum Twitter și Instagram în dauna Facebook. 

"În cadrul focus grupurilor, mulți adolescenți și-au exprimat un entuziasm în scădere pentru Facebook. Acestora le displace numărul în creștere de adulți de pe rețeaua de socializare și faptul că prietenii lor postează lucruri banale și oferă prea multe detalii despre viețile lor sentimentale. De asemenea, adolescenții sunt deranjați că trebuie să depună eforturi în permanență pentru a-și administra într-un mod cât mai eficient reputația pe Facebook", s-a arătat în studiul "Adolescenții, Social Media și Intimitatea", realizat de Pew Research Center și Berkman Center for Internet & Society.

Rămâne de văzut dacă noile funcții vor avea un preț pentru rețeaua de socializare în ceea ce privește utilizatorii mai în vârstă, care ar putea fi deranjați de noile opțiuni infantile pe care le au la dispoziție. 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?