Facebook a cenzurat cea mai renumită creaţie artistică din paleolitic

O figurină cu o vechime de circa 30.000 de ani, considerată o capodoperă a artei paleolitice şi cunoscută drept Venus din Willendorf a fost cenzurată pe Facebook, a acuzat miercuri Muzeul de Istorie Naturală din Viena, unde este expus acest celebru artefact, notează AFP. Statueta, reprezentând o femeie planturoasă, nud, a fost descoperită într-un sat austriac, în urmă cu mai bine de un secol, şi este considerată "cea mai populară şi mai cunoscută reprezentare preistorică a femeii", a indicat muzeul, conform Agerpres.

Facebook a cenzurat însă o imagine a statuetei dintr-un mesaj postat la sfârşitul anului trecut de o activistă italiană din lumea artei, a precizat muzeul vienez, confirmând o informaţie apărută în revista specializată Art Newspaper.

"Estimăm că un obiect arheologic şi în special unul atât de emblematic nu trebuie interzis pe Facebook, la fel ca orice altă operă de artă", a comentat muzeul, care a reacţionat la rândul său pe această reţea de socializare, remarcând că nu a experimentat niciodată direct o cenzură din partea Facebook.

Facebook este acuzată în mod constant pentru conţinutul pe care îl autorizează sau nu spre difuzare. Spre exemplu, justiţia franceză urmează să se pronunţe pe 15 martie asupra cazului unui utilizator care acuză că i s-a închis contul pentru că a publicat o fotografie a tabloului lui Gustave Courbet "L'origine du Monde", reprezentând torsul unei femei culcate care-şi expune sexul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?