Fabulos! Cât costă un kilometru din Centura Bucureștiului!

 

După multe amânări, cauzate de multiplele contestații la licitații, Bucureștiul va avea o Centură funcțională. Însă, toate acestea au și un cost: 10 milioane pe kilometru.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi firma turcă Alsim Alarko Sanayi ve Ticaret AS au semnat luni contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 din Centura de Sud a Capitalei la standard de autostradă.

Contractul are o valoare de 830 de milioane de lei, respectiv 175 milioane de euro, fără TVA însemnând un cost de 10 milioane de euro pe kilometru.


Lungimea tronsonului este de aproximativ 17 kilometri.

"Constructorul are ca termen 12 luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţie, însă depinde de cât de bine se mobilizează constructorul. Dacă doreşte să realizeze mai repede lucrările, se poate", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cu ocazia semnării contractului.

Este vorba despre autostrada de Centura Bucureşti km 0+000 - km 100+900' Lotul 1: Sector 1. Km 52+070 - Km 52+770 aferent Centura Nord şi Sector 2 Km 52+770 - Km 69+000 aferent Centura Sud. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
26 Aug 13:59
Are Pandelus si cu Firea banuti pentru centura ca de doar vedeti in ce se lafaie amindoi ar fi culmea sa nu vinda niste vile si sa faca si traditionala mult asteptata CENTURA .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?