FABRICĂ DE SUPLIMENTE NUTRITIVE, ÎNCHISĂ. ORORILE descoperite inspectorii OPC

 
Fabrică de suplimente nutritive, închisă de inspectorii OPC
Fabrică de suplimente nutritive, închisă de inspectorii OPC

Joi, comisarii CJPC Prahova in colaborare cu reprezentanti ai IPJ Prahova, au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la producerea si comercializarea de suplimente alimentare.

Cu aceasta ocazie a fost verificata o unitate de productie suplimente alimentare si unitati de comercializare a acestora,aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 70000 lei, propunandu-se masura complementara de inchidere temporara a unitatii de productie pe o durata de cel mult 6 luni, scrie observatorulph.ro

Potrivit autorităţilor, nu s-a putut face dovada existentei actelor normative in baza carora se fabricau produsele, a retetelor de fabricatie, a fiselor de magazine si a rapoartelor de productie( documente care pot dovedi respectarea retetelor de fabricatie a produselor.)

Cu ocazia controlului pe fluxul tehnologic a rezultat faptul ca la fabricarea unor suplimente alimentare a caror durabilitate minimala era mentionata pe eticheta ca fiind iunie 2015, respectiv iulie 2016, se utilizau materii prime care expirau in data de 31 august 2014.

In sala in care se macinau o parte dintre ingredientele utilizate la prepararea suplimentelor alimentare nu se respectau conditiile prescrise si prevazute de legislatia in vigoare (saci cu produse depozitati pe paviment, in dezordine, alaturi de resturi de produse finite si materii prime, piese mecanice,centrala termica,etc).

In depozitul de materii prime au fost identificate produse, in diverse ambalaje, fara elemente de identificare si caracterizare. In sectia de productie a fost constatata prezenta masiva de insecte.
  Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
pricomigdalu
01 Aug 12:01
p.r.o.s.t.i.l.e astea de tot felul de''suplimente" sint mai periculoase decit chimicalele in sine....voi nu vedeti ca a explodat afacerea asta numita medicina si farmacie si au aparut farmacii la toate colturile blocurilor...mai multe ca tarabele in piata?!!care e interesul?banullllllllllllllll...mafia medicamentelor e in floare si e una dintre cele mai rentabile din lume........astia te ajuta sa intri mai repede la 2metri sub pamant nu ca tear ajuta cu ceva......
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?