Extrădarea lui Sebastian Ghiță, tot mai aproape! Anunțul făcut de Ministerul Justiției

Ministerul Justiției informează, vineri, printr-un comunicat de presă, că a primit de la instanțe documentele necesare pentru ca procedura de extrădarea a lui Sebastian Ghiță, aflat în arest în Serbia, să înceapă.“Până la data de 21 aprilie 2017 Ministerul Justiţiei a primit documentele transmise  de către instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă. Aceste documente sunt în curs de analiză la nivelul direcţiei de specialitate, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile, urmând a fi definitivată cererea de extrădare. Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenței întregii documentaţii cu cerinţele prevăzute de instrumentul internaţional aplicabil (Convenţia Europeană de extrădare – Paris 13 dec. 1957),cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), precum şi cu exigenţelor autorităţilor sârbe care au solicitat, între altele,  traducerea documentelor în limba sârbă”, se arată în comunicatul remis de minister.

Totodată, reprezentanții instituției au subliniat că “după finalizarea traducerilor, care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare vor fi transmise autorităţilor competente din Republica Serbia”.

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad, în data de 13 aprilie, după ce s-a legitimat cu acte false. Ghiţă era dat în urmărire generală din luna decembrie 2016 şi se afla pe lista Europol a celor mai căutaţi infractori.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?