Exit-Poll Alegeri 2016 Brăila. Primele rezultate pentru Brăila. Cine a câştigat

Braila Exit-poll 2016
Braila Exit-poll 2016

Exit-Poll Alegeri 2016 Brăila. Luptă strânsă pentru câştigarea fotoliului de primar al Sibiului, spun primele rezultate de tip exit-poll pentru oraşul care a dat preşedintelui României. Câştigătorul ar fi Marian Dragomir, candidatul PSD, potrivit surselor Realitatea.net.Exit-Poll Alegeri 2016 Brăila. Noul primar al Brăilei ar fi Marian Dragomir, candidatul PSD, potrivit surselor Realitatea.net. Marian Dragomir l-ar fi devansat pe Cătălin Boboc, reprezentantul PNL. Urnele s-au închis la ora 21: au votat 46,66% dintre brăileni.

Exit-Poll Alegeri 2016 Brăila. Timp de 14 ore, brăilenii au putut ieşi la vot pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi judeţeni pentru următorii patru ani. Unii au profitat de această ocazie, alţii nu, potrivit procentelor de prezenţă la vot. Cert este că, odată cu închiderea secţiilor şi sigilarea urnelor, primarii au fost aleşi, dintr-un singur tur, aşa cum presupune noua lege electorală. La fel şi consilierii locali şi cei judeţeni.

Exit-Poll Alegeri 2016 Brăila. Prezenţa la vot înregistrată la nivelul judeţului Braila a fost de 46,66 %, sub media naţională de 48,39%. Asta înseamnă că din totalul de 299.226 de brăileni cu drept de vot, doar 139.643 au călcat pragul secţiilor de votare. Nici locuitorii din municipiu nu au fost mai harnici. 36,88% dintre cei cu drept de vot au decis soarta oraşului, adică nici măcar jumătate din numărul alegătorilor.

Exit-Poll Alegeri 2016 Brăila. În judeţul Braila, localităţile care au stat chiar foarte bine la prezenţa la secţiile de votare sunt Pîntecani (87,41%), Drogu (80,97%) şi Zamfireşti (80,2%). Restul satelor şi comunelor brăilene nu au reuşit să treacă de pragul de 80%.

Exit-Poll Alegeri 2016 Brăila. La această oră, numele candidaţilor câştigători în urma scrutinului desfăşurat astăzi, 5 iunie 2016, sunt necunoscute. Urmează numărarea voturilor, apoi desemnarea celor care vor ocupa scaunele de primari, consilieri locali şi judeţeni pentru următorii patru ani.â

Rămâneți pe Realitatea.net pentru a afla toate detaliile legate de votul pentru primării și care sunt primele rezultate alegeri Brăila 2016.

Ora 14:00 - UPDATE - 19.7% PREZENTA la urne pentru Braila, la ora 14.

ORA 13:00 - UPDATE - Alegeri 2016 Braila - Cota de prezenta la alegerile locale din Braila continua sa fie una buna. Pentru ora 13 se prezentasera deja 17.8% dintre cei asteptati la urne.

Potrivit site-ului valoarevot.ro, Brăila s-ar afla cam la coada clasamentului naţional, cu o valoare mică estimată per votant. Potrivit aplicaţiei amintite votul unui brăilean ar valora cam 18.100 lei, echivalentul a 1.290 kilograme de mici.

ora 12 Alegeri 2016 Braila - Prezenta excelenta la urnele de vot pentru cei din Braila - 14.7% dintre cetateni au votat deja, conform celor mai recente informatii.

ora 11 - Alegeri 2016 Braila Dupa primele date oficiale, pana la ora 11 in Braila au venit sa voteze un numar impresionant de cetateni: 11.4%, o medie foarte buna fata de intregul nivel al tarii.

Rezultate alegeri Brăila 2016Premierele de la alegeri

18.274.891 de români cu drept de vot sunt așteptați la urne, dintre care 233.367 sunt tineri de 18 ani. Pe liste figurează și 5.272 de persoane cu vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit unor sondaje de opinie realizate în ultimele săptămâni înaintea alegeri locale 2016, există o intenție de participare la vot de doar 50%.

La alegeri locale trecute, în 2012, au votat 56,39% dintre românii înscriși pe liste. Între mediul rural și cel urban a fost o diferență de peste 15 procente în ceea ce privește participarea la vot.

Campania electorală s-a încheiat sâmbătă, la ora 7:00. Urnele sunt deschise pentru alegeri locale 2016, duminică, de la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00. În total, sunt 18.616 secții de votare. Organizatorii spun că toate secțiile de votare din cadrul alegeri locale 2016 vor avea acces la internet Wi-Fi securizat. De asemenea, 50.000 de forțe de ordine se vor ocupa de buna desfășurare a procesului de vot.

Rezultate alegeri Brăila 2016. Cine are drept de vot

Potrivit legii, drept de vot au toți cetățenii români sau cetățenii Uniunii Europene cu domiciliul sau reședința în România, care au împlinit 18 ani până în ziua alegerilor, inclusiv, și cărora nu le-au fost interzise, de către instanță, drepturile electorale.

Vă puteți prezenta la vot cu un act de identitate, precum carte de identitate, carte electronică de identitate, carte provizorie de identitate, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu sau carnet de serviciu military. Alegătorii își pot exprima opțiunea doar în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați. Adresa exactă a secției la care este arondată o persoană poate fi găsită accesând Registrul Electoral (https://registrulelectoral.ro/).

În cazul în care există o eroare și nu vă regăsiți pe listă, puteți să participați la vot și să fiți trecut pe o listă suplimentară. Pe lângă această listă mai există și o listă complementară, pentru cetățenii UE cu drept de vot, care se află în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări și au domiciliul sau reședința în respectiva localitate.

Cei care nu se pot deplasa sau sunt arestați la domiciliu pot solicita urna mobilă. Pentru acest lucru se depune o cerere scrisă și acte doveditoare.

Rezultate alegeri Brăila 2016. Organizarea alegerilor locale de anul acesta

Cei care candidează la primărie sau consiliie județene și locale și-au depus candidaturile între 11 și 26 aprilie. Potrivit legii, drept de participare au partidele, alianțele politice și candidații independenți. Campania electorală a început pe 6 mai și s-a încheiat sâmbătă. Listele pentru alegeri locale 2016 s-au tipărit până pe 3 iunie, fiecare în câte două exemplare.

S-au acordat, printr-o hotărâre de Guvern, să se acorde în jur de 350 de milioane de lei pentru organizarea votului. În acest fond sunt incluse și plățile indemnizațiilor membrilor birourilor electorale de circumscripție, ale birourilor electorale ale secțiilor de votare și ale aparatului ethnic auxiliar al acestora.  Mai mult, în același buget au intrat și banii pentru implementarea sistemului informatic ce va monitoriza prezența la vot și va preveni votul ilegal. De asemenea, trebuie precizat și faptul că în secțiile de votare vor exista operatori de computer.

Un alt act normativ din pachetul adoptat de Guvern stabileşte modelul şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot. Pentru a facilita accesul alegătorilor la opţiunea de vot, va fi inserată o legendă, în prima parte interioară a buletinului de vot, ce va conţine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, precum şi paginile din buletinul de vot în care aceştia au fost înscrişi.

Rezultate alegeri Brăila 2016. Cum va funcționa sistemul antifraudă

Fiecare secție de votare va avea un operator de computer. Acesta va scana codul numeric personal al fiecărui votant care vine la urne. În cazul în care acesta votează de mai multe ori va emite o alertă. Imediat, pentru că sistemul este legat cu alte instituții, alerta va ajunge la un centru de comandă de la Ministerul de Interne.

„Dacă avem un alegător care încearcă să voteze de două ori, acesta se va întâlni mai întâi cu polițiștii de acolo din zonă, care vor cerceta cazul respectiv și, dacă se dovedește prin cercetările preliminare efectuate că nu a mai votat, prin legătura cu secția de votare de unde a venit mesajul, respectivul alegător va fi lăsat să voteze. Nu recomand nimănui să încerce să voteze ilegal”, avertiza președintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț.

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente spun că nu există riscuri ca sistemul să se blocheze. Sistemul, dezvoltat în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și Institutul Național de Statistică, va centraliza date legate de prezența la vor, ce vârste au alegătorii, precum și împărțirea pe rural și urban. 

Rezultate alegeri Brăila 2016. Câți deținuți au cerut să voteze

Din cei peste 28.000 de deţinuţi aflaţi în penitenciarele din România, 1.766 au drept de vot la alegeri locale 2016, iar dintre aceştia 1.377 şi-au exprimat dorința de a vota, potrivit datelor Autorității Naționale a Penitenciarelor.

Legea nr. 115 din 19.05.2015 pentru alegerea autorităţilor publice locale şi a Hotărârea nr. 18/H/20.04.2016  emisă de către Biroul Electoral Central prevăd că persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, şi care au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ – teritorială, iar în cazul municipiului Bucureşti, în sectorul pe raza căruia se află penitenciarul, votează prin intermediul urnei speciale.

De asemenea, conform art. 3 alin (3) din Legea nr. 115/2015: „dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ – teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz”.

Rezultate alegeri Brăila 2016. Cât câștigă reprezentantul unei secții de votare

Cei care s-au angajat în secțiile de votare la alegeri locale 2016 din 5 iunie vor câștiga maxim 425 de lei, pentru 5 zile de muncă. Au putut fi admiși în corpul experților electorali, prin decizia Autorității Electorale Permanente, persoanele care au îndeplinit următoarele condiții:

a) are cetăţenia română;

b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;

c) are drept de vot;

d) are o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcţiei;

e) nu face parte dintr-un partid politic;

f) a absolvit studii universitare de licenţă în domeniul ştiinţelor juridice sau în alte domenii;

g) nu este urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal.

Admiterea în corpul experţilor electorali se face pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru activitatea anterioară ca preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare sau de locţiitor al acestuia, precum şi pe bază de examen. Potrivit unei hotărâri de Guvern, persoanele selectate sunt remunerate cu 85 de lei pe, însă nu au voie să muncească mai mult de 5 zile.

Alegeri 2016 BRAILA – Prezența la vot LIVE și cele mai noi informații

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?