EXISTĂ sticle de Coca-Cola cu nume de maghiari în România

EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România
EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România / FOTO: Cristi Dorombach
EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România

Consumatorii şi cititorii Realitatea.net au răspuns la scandalul Coca Cola în care maghiarii din România se revoltă de lipsa numelor ungureşti pe sticlele de băutură carbogazoasă şi ne-au trimis o fotografie cu o sticlă pe care este tipărit numele "Attila" şi care a fost cumpărată dintr-o benzinărie din ţară.

Coca Cola HBC Romania, distribuitorul şi coordonatorul activităţii de marketing al faimoasei băuturi răcoritoare, a lansat o campanie inedită în luna mai. Campania se bazează pe succesul abordărilor similare la nivel internaţional, cu prenume autohtone alăturate denumirii mărcii, scrie Adevărul.ro

SCANDAL. Maghiarii din România vor nume ungureşti pe sticlele Coca-Cola


Aceste sticle inscripţionate cu nume variate sunt, conform primelor ştiri/primelor informaţii, foarte populare printre consumatori. Mişcarea Igen, tessék! - Da, poftiţi! crede că, dacă Coca-Cola ar ţine cont de răspândirea limbilor şi numelor de botez din Ardeal, şi-ar mări enorm eficacitatea campaniei. Dacă ardelenii ar avea posibilitatea să cumpere şi sticle cu alte nume pe ele decât cele româneşti, firma ar atinge un nou grup-ţintă important pentru acţiunea ei.

După metodologia internaţională a Coca-Cola, prenumele sunt alese după statisticile de botez actuale, pentru ca băutura să-şi găsească cât mai mulţi cumparători. Este evident că în comunitatea maghiară găsim prenume diferite de cele româneşti, purtate de mii şi mii de persoane în tot Ardealul. Astfel, János, István, Ildikó, Enikő, András şi Sándor , ca să nu îi menţionăm pe toţi, zeci şi zeci de mii de oameni rămân cu gura căscată atunci când îşi caută numele pe rafturi. O experienţă cel puţin neplăcută, dacă nu jignitoare, pentru ei. Dar şi mai neplăcută pentru firma Coca-Cola.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?