Evaluarea lui Augustin Lazăr, motiv de scandal. Mesaj bizar trimis azi de Tudorel Toader

 
Toader și Lazăr, față în față
Toader și Lazăr, față în față

Începe numărătoarea inversă în noul scandal din justiție. Tudorel Toader era aşteptat luni să anunțe concluziile evaluării lui Augustin Lazăr. Ministrul și-a început ziua cu un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, după care a revenit cu o completare cel puţin ciudată.Ministrul Tudorel Toader a scris luni dimineață că CSM a transmis situația evaluărilor procurorului general, Augustin Lazăr, către ministerul Justiţiei.

„CSM a transmis către MJ situaţia evaluărilor procurorului general", scrie Toader pe Facebook.

Toader a revenit ulterior cu un post scriptum în care precizează că Lazăr "nu a fost supus niciunei evaluări".

Ministrul Justiţiei şi procurorul general al României au intrat în coliziune directă de mai multe ori în ultimele luni, pe diverse subiecte legate de destinul justiţiei.

Pe 25 august, ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunța, pe Facebook, că declanșează procedura de evaluare a procurorului general.

"Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009". Folosirea sintagmei "se abrogă", arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative", se arăta în mesajul postat de Tudorel Toader în august.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Solidaritatea românesco nu a murit,odată cu evluarea dlui Oprocuror General.
24 Sep 14:42
Suntem din nem,Tudor Vladimirescu a fost arestat din tabără,Mihai Viteazu a fost ucis in mijlocul soldaților lui,viteji declarati,dl Dragnea a fost lăsat singur pentru fapte de partid sau insinuari securistice,sacționate de ICCJ ,in aplauzelor hastagilor ,dl Tudorel Toader e acum ,lasat singur din considerente de coalitie.
Răspunde
0 0
Nae
24 Sep 18:49
3 ... nene, ai baut mult sau nu te duce bibilica ...
0 0
Fane
24 Sep 11:23
O “evaluare” oarecare implica analiza datelor actuale, comparata cu date din trecut si cu date considerate ideale. Multi masluiesc/rastalmacesc datele sau trag din pix o “concluzie”. Profesionalismul lipseste cu desavirsire la toate nivelele ... altfel nu traiam din imprumuturi straini in propria tara .
Răspunde
0 0
Manolache
24 Sep 08:30
Domnul Tudorel Toader doreste sa puna cruce invetigatiilor privind reprimarea brutala a protestului pasnic din 10 august 2018.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?