EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. RUŞINOS. Şcolile în care niciun elev NU A OBŢINUT NOTA DE TRECERE

În patru şcoli din Arad, niciun elev nu a obţinut medie de trecere la simularea evaluării naţionale
În patru şcoli din Arad, niciun elev nu a obţinut medie de trecere la simularea evaluării naţionale
FOTO: www.trilulilu.ro

Mai puţin de 40 la sută dintre elevii din judeţul Arad care au participat la simularea evaluării naţionale au obţinut medii peste cinci, în timp ce în patru şcoli din judeţ niciun elev nu a obţinut medie de trecere.Potrivit rezultatelor la simularea evaluării naţionale, publicate joi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, 3.936 de elevi de clasa a VIII-a au fost înscrişi pentru testare, iar prezenţa la probe a fost de 93,67 la sută, procentul mediilor peste cinci fiind de 39,9.

În patru şcoli din judeţ niciun elev nu a fost declarat promovat în urma participării la probe. Astfel, la Şcoala Gimnazială "Ştefan Cicio Pop" din Arad, Şcoala Gimnazială "O. Lajos" din Adea, Şcoala Gimnazială "I. Felea" din Arad şi Şcoala Gimnazială din Iratoşu nu au existat medii cinci sau mai mari.

La alte câteva şcoli, procentele de promovare sunt foarte mici: Şcoala Gimnazială din Socodor - 7,14, Şcoala Gimnazială din Zerind - 9,09, Şcoala Gimnazială din Zărand - 9,68.

Pe de altă parte, există şcoli în care procentele de promovare sunt foarte mari: Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din Arad - 95,83, Şcoala Gimnazială din Groşeni - 90,91, Liceul Teologic Baptist din Arad - 85,45, Colegiul Naţional "Elena Ghiba Birta" din Arad - 79,31 şi Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal" din Arad - 77,27.

Cele mai bune note au fost obţinute la Limba şi literatura maternă, unde 68,9 la sută dintre elevi au obţinut peste cinci, în timp ce la Matematică procentul notelor peste cinci este de numai 21,5.

În tot judeţul, au fost înregistrate 11 note zece şi 52 de note cuprinse între 9 şi 9,99 la Matematică, iar la Limba şi literatura română nu au existat note zece, dar 273 de copii au avut note peste nouă. Conducerea ISJ a anunţat că în cazul şcolilor cu rezultate slabe vor avea loc analize.

"Rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi. Se vor organiza dezbateri în clase, în şedinţele cu părinţii, la nivelul catedrelor de la disciplinele simulate, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Elevii vor avea posibilitatea să-şi vadă lucrările, să identifice greşelile, precum şi să analizeze modul de rezolvare a subiectelor", a declarat inspectorul şcolar general, Claudius Mladin.

În urma analizelor, şcolile vor trebui să stabilească măsuri pentru ca elevii să recupereze materia şi să fie pregătiţi pentru examenul de evaluare naţională.

La nivel naţional, doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea evaluării naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică, Ministerul Educaţiei recomandând efectuarea unor ore de pregătire.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

15 0
andreea
06 Mar 15:59
va rog eu, scoateti poza aia de pe articol.
sotul meu a citit articolul de vreo 50 de ori in 26 de minute.
Răspunde
4 -2
marcu
06 Mar 18:29
4 buna gluma, dar realitatea este crunta, astia nu vor mai invata nimic. Singurul program guvernamental ca a reusit este: TARA TE VREA PROST!
0 0
Marca
12 Mar 20:51
7 Da!Tara te vrea prost!De aceea se comaseaza scoli,se introduc microbuze stiind deja ca parintii prefera sa-si tina copiii acasa decat sa-i trimita la scoala aflata la 3-5-6-10 km ,in clase cu 30-35 elevi/clasa...,se fac in schimb in continuare biserici tocmai pentru a-i tine pe romani cu mintile nedestupate,sa fie tot o armata de imbecili care sa voteze ,in mod repetat,hoti...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?