EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ MODELE de SUBIECTE PENTRU CLASA a II-a, a IV-a şi a VI-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Ministerul Educației Naționale (MEN) a postat vineri, pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/, modele de teste pentru Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2013-2014.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit unui comunicat de presă al MEN, testele au fost elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în conformitate cu reglementările legale în vigoare. În anul școlar în curs, aceste evaluări se vor desfășura, în două sesiuni, în luna mai.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a constă în administrarea a trei teste vizând evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise și evaluarea competențelor de matematică.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 DESCARCĂ DE AICI MODELE PENTRU CLASA A II-A, A IV-A ŞI A VI-A

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Elevii care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă vor susține, pe lângă testele la limba română și matematică, încă două probe în care le vor fi evaluate competențele de receptare a mesajelor citite și competențele de producere a mesajelor scrise (ambele în limba maternă).

În cadrul evaluării la clasa a II-a, testul de evaluare a competențelor de receptare a mesajelor citite și testul de evaluare a competențelor de producere a mesajelor scrise se desfășoară în aceeași zi, cu o pauză de 10 minute între ele.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 DESCARCĂ DE AICI MODELE PENTRU CLASA A II-A, A IV-A ŞI A VI-A

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a IV-a presupune un test pentru evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română și un test pentru evaluarea competențelor de matematică. Pentru elevii aparținând minorităților naționale, care studiază după un curriculum în limba maternă, se administrează și un test de evaluare a înțelegerii textului scris în limba maternă.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a VI-a constă în susținerea unui test pentru evaluarea unor competențe specifice ariei curriculare 'Limbă și comunicare', respectiv a unui test pentru evaluarea unor competențe specifice ariei curriculare 'Matematică și Științe ale naturii'.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a și în 60 de minute la clasele a IV-a și a VI-a.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 "În urma administrării testelor pentru evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a, a competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a, respectiv a evaluării elevilor la finalul clasei a VI-a, elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune, precum și pentru informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate", precizează MEN.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit reprezentanților MEN, după administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eșantionarea unităților de învățământ din învățământul de stat și particular din întreaga țară, evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată și având ca scop furnizarea datelor și a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învățământ la nivel primar.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
irina
26 May 21:47
La Bucuresti profesorii implicati sunt chemati la ora 4.00 la scoala , iar eu ca sa ajung trebuie sa plec la ora 2.30 noaptea. Este normal?
Răspunde
1 0
Cosmina Olaru
29 Apr 19:56
Unde pot sa descarc subiectele?
Răspunde
1 -1
leo
11 Apr 13:06
ce prostie
Răspunde
2 0
Adrian Nic
29 Mar 07:30
Si de unde se descarca subiectele? Sunteti praf.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?