EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. DESCARCĂ SUBIECTELE LA PROBA DE MATEMATICĂ: "Ana are mere"

Elevii susţin proba scrisă la matematică
Elevii susţin proba scrisă la matematică / FOTO: http://wiki.ubc.ca
Elevii susţin proba scrisă la matematică SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MATEMATICĂ. Elevii susţin astăzi proba scrisă la matematică în cadrul examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Iată ce subiecte au avut de rezolvat.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 matematică. La subiectul I, elevii au avut de raspuns la 6 intrebari.

La subiectul II au fost 5 intrebari. Candidatii la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 au fost pusi sa deseneze o piramida triunghiulara regulata, dar si sa rezolve urmatorul exercitiu: "Ana si Bogdan au impreuna 7 mere, iar Ana si Calin au impreuna 8 mere. Determinati cate mere are Ana, stiind ca, impreuna, cei trei copii au 12 mere". 

La cel de-al treilea subiect au avut desenata o figura, "un loc de joaca in forma de dreptunghi ABCD, cu AD = 20 m si diagonala BD = 40 m". Tinand cont de acest dreptunghi, au avut de rezolvat mai multe exercitii.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Elevii care au iesit primii de la proba scrisa la matematica povestesc ca au fost usoare subiectele si ca s-au descurcat, scrie opiniatimisoarei.ro.

Si parintii sunt de aceeasi parere cu elevii. "Ministerul, in loc sa creasca dificultatea subiectelor, prefera sa o scada, pentru ca la bilant sa iasa bine. Nu asa vom aduce excelenta in invatamantul romanesc, cu subiecte usoare pe care toti copiii sa le rezolve si promovabilitatea sa fie buna", a spus un parinte.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BAREM MATEMATICĂ. Iată ce vor puncta profesorii

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine joi cea de-a doua probă la evaluarea naţională 2013 - cea la matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.


Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16,00 - 20,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice pe 3 iulie.

Notele obţinute la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu. Pe 16 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor, iar afişarea rezultatelor va fi făcută pe 17 iulie. Între 17 şi 26 iulie se vor depune dosarele de înscriere la liceele unde elevii au fost repartizaţi.

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi în această etapă vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 şi 26 iulie.

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine marţi prima probă a evaluării naţionale - cea la limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine miercuri evaluarea la limba maternă. Ultima probă, cea la matematică, va avea loc joi, 27 iunie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MATEMATICĂ. UPDATE

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional si reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor formate/dezvoltate pe parcursul învăţământului gimnazial.

În cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a Matematica are statut de disciplină obligatorie. Testele elaborate pentru proba scrisă la matematică contribuie la îndeplinirea funcţiilor evaluării urmărite prin examenul de Evaluare Naţională.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BAREM MATEMATICĂ

Se punctează doar rezultatul, astfel: pentru fiecare răspuns se acordă fie 5 puncte, fie 0 puncte.
• Nu se acordă punctaje intermediare.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BAREM MATEMATICĂ. SUBIECTUL al II-lea si SUBIECTUL al III-lea


• Pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul corespunzător.
• Nu se acordă fracţiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în
limitele punctajului indicat în barem.
• Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total acordat

Fiecare test asigură o cuprindere echilibrată a materiei studiate având un grad de complexitate corespunzător competenţelor si conţinuturilor programei de Evaluare Naţională, care sunt incluse în programa scolară pentru clasele a V-a - a VIII-a în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013.

Testul poate fi rezolvat în timpul stabilit de 2 ore. Testul pentru proba scrisă la disciplina Matematică este format din trei subiecte. Primul subiect conţine itemi de completare, subiectul al doilea si subiectul al treilea conţin itemi de tip rezolvare de probleme si itemi de tip întrebare structurată. Testul conţine si itemi care au un caracter aplicativ si care solicită mai mult argumentarea bazată pe raţionament deductiv. 

Subiectele nu vizează conţinutul unui manual anume. Manualul scolar reprezintă doar unul dintre suporturile didactice utilizate de profesori si de elevi, care ajută la parcurgerea programei scolare în vederea formării competenţelor prevăzute de aceasta. 

Competenţe de evaluat la disciplina Matematică

Identificarea unor date si relaţii matematice si corelarea lor în funcţie de contextul în care au fost definite
• Identificarea caracteristicilor numerelor naturale si a formei de scriere a unui număr natural

• Identificarea în limbaj cotidian sau în enunţuri matematice a unor noţiuni specifice teoriei mulţimilor
• Identificarea unor reguli de calcul numeric sau algebric pentru simplificarea unor calcule
• Identificarea în exerciţii sau în probleme a numerelor reale si a formulelor de calcul prescurtat
• Recunoasterea si descrierea unor elemente de geometrie plană în configuraţii geometrice date
• Identificarea perechilor de triunghiuri asemenea în configuraţii geometrice date
• Identificarea unor elemente ale figurilor geometrice plane în configuraţii geometrice spaţiale date

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Elevii care au ieşit de la examen au spus că a fost mai uşor ca la examenul de simulare. Elevii spun că subiectele au fost uşoare. Si parintii sunt de aceeasi parere cu elevii.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 "Ministerul, in loc sa creasca dificultatea subiectelor, prefera sa o scada, pentru ca la bilant sa iasa bine. Nu asa vom aduce excelenta in invatamantul romanesc, cu subiecte usoare pe care toti copiii sa le rezolve si promovabilitatea sa fie buna", ne-a marturisit un parinte.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Marţi începe prima probă. Ce trebuie să facă părinţii? DESCARCĂ SUBIECTELE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Încep înscrierile pentru examen. TOATE INFORMAŢIILE DE CARE AI NEVOIE

CALENDARUL SESIUNII DE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

14 iunie 2013 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

17-19 iunie 2013 Înscrierea la Evaluarea Naţională

25 iunie 2013 Limba şi literatura română - probă scrisă

26 iunie 2013 Limba şi literatura maternă - probă scrisă

27 iunie 2013 Matematica - probă scrisă

29 iunie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

29 iunie 2013 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

30 iunie-2 iulie 2013 Rezolvarea contestaţiilor 3 iulie 2013 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, repartizare computerizată pentru admiterea la liceu

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc in 16 iulie. Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in licee se va face in 17 iulie, iar dosarele de inscriere  se vor putea depune intre 17 iulie si 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi in prima etapa va avea loc in 25 iulie, iar a treia etapa se va desfasura  in perioada 5 – 6 septembrie.

Repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au implinit varsta de 18 ani pana la data inceperii cursului anului scolar 2013 – 2014 pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa va avea loc intre 24 si 26 iulie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi anul trecut. Elevii vor susţine două probe scrise, la limba română şi la matematică. Corectarea lucrărilor se face pe baza baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scară 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte notă prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o trece pe lucrare.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Metodologia  de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 precizează că elevii surprinşi având asupra lor manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, alte materiale sau instrumente care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinşi copiind în timpul desfăşurării Evaluării Naţionale, comunicâand cu ceilalti elevi sau comiţând alte fapte menite să le favorizeze rezolvarea subiectelor, primesc nota 1 (unu) la lucrarea respectivă; tentativa de fraudăa se pedepseşte în acelasi mod. În situaţia în care frauda este dovedită după evaluarea lucrării, nota obţinută prin frauda se anulează şi se înlocuieşte cu nota 1.

Se interzice colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la elevi, de la părinţii acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul elevilor, fonduri care au ca destinaţie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unităţile de învăţământ sau din centrele zonale de evaluare. Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pe care elevii le pot primi la matematică şi la limba română.

 
Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?