EVALUARE NAȚIONALĂ. Mii de candidați au absentat de la proba de limba și literatura română

 

EVALUARE NAȚIONALĂ. Câteva mii de candidați de la proba de limba și literatura română au absentat astăzi. 

EVALUARE NAȚIONALĂ.  Din cei 2.118 de elevi din județul Brăila înscrişi pentru a susține probele scrise, la examenul de limba română au fost prezenți 1914, iar absenți 204. Examenul s-a desfășurat fără incidente, după cum a declarat inspector școlar general adjunct Daniela Turcu pentru realitateadebraila.net.

La simularea din luna martie, la clasa a VIII-a, din cei 2807 elevi înscriși la școlile din județul Brăila, la limba română s-au prezentat 2465 elevi, iar la matematică s-au prezentat 2440 elevi. Față de numărul de elevi care au fost clasa a VIII-a în anul școlar 2018-2019, la evaluarea națională din 18 iunie nu s-au prezentat sau nu s-au înscris un număr de 893 elevi. Astfel, acești elevi nu au decât varianta școlilor de meserii.

- În Alba, peste 130 de elevi au lipsit de la proba de Limba şi literatura română.

- Aproape 140 de elevi din judeţul Sălaj au lipsit de la prima probă a Evaluării Naţionale, arată datele transmise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

EVALUARE NAȚIONALĂ. Examenul a început marți, 18 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 20 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?