Evacuări de URGENȚĂ în Cehia, în zona unui depozit de muniţie avariat

 

Aproximativ 1.800 de locuitori din mai multe comune au fost evacuaţi de urgenţă sâmbătă, de teama riscului unei explozii la un depozit de muniţie lângă Vlachovice (est), unde o deflagraţie de origine încă nedeterminată a ucis două persoane la jumătatea lui octombrie, potrivit Mediafax.

"Evacuarea a început la ora (locală) 7.00 (8.00, ora României). Cele mai multe dintre persoanele evacuate au fost primite de rude şi prieteni, iar câteva zeci de persoane sunt cazate la hoteluri şi pensiuni din staţiunea termală Luhacovice", a declarat pentru AFP Libor Netopil, un purtător de cuvânt al pompierilor.

Evacuarea a fost ordonată din cauza riscului reprezentat de o clădire puternic avariată în care sunt stocate grenade, potrivit unei purtătoare a poliţiei locale, Monika Kozumplikova.


"Două echipe de artificieri din cadrul poliţiei lucrează la faţa locului", a declarat Kozumplikova pentru AFP, fără să vrea să se pronunţe asupra duratei acestei intervenţii.

"Depozitul cuprinde aproximativ 50 de clădiri, dintre care în 27 sunt stocuri de muniţie cu o greutate totală de 7.000 de tone", a precizat ea.

O explozie a avut loc pe 16 octombrie în acest fost depozit militar, administrat în prezent de o firmă privată, şi a ucis doi angajaţi, în vârstă de 56 şi 59 de ani. În clădirea în care a avut loc deflgraţia se aflau aproximativ 50 de tone de muniţie şi bombe aeriene.

Mai multe alte explozii au avut loc în săptămânile de după prima deflagraţie.

Consiliul pentru Securitatea Statului urma să se reunească într-o şedinţă extraordinară sâmbătă, la Slavicin, în regiunea respectivă, cu scopul de a analiza situaţia, în prezenţa premierului Bohuslav Sobotka.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?