Eurovision 2018 finala mare. Israelul a câștigat, cu mare ajutor de la public. A patra victorie

 

Eurovision 2018 finala are o favorită clară - Cipru. Însă, au mai fost surprize, iar în seara aceasta s-ar putea ca surpriza să se numească Israel.Un lucru e sigur - Eurovision 2018 finala nu va fi câștigată de Marea Britanie, glumesc jurnaliștii englezi, convinși că reprezentanții țării lor vor termina ultimii.

Lăsându-i deoparte pe britanici, pe lângă Cipru și Israel merită să îi urmărim atent și pe olandezi, care vor oferi un spectacol veritabil pe scena Eurovision 2018 finala.

Cel mai bun număr din ultimele două decenii de Eurovision pare să fi rămas cel al Ruslanei, ucraineanca învingătoare în 2004, cu piesa Wild Dances.

Eurovision 2018 finala - Live Text din finala de la Lisabona

- iată clasamentul Eurovision 2018 - finala:

1. Israel
2. Cipru
3. Austria
4. Germania
5. Italia
6. Cehia
7. Suedia
8. Estonia
9. Danemarca
10. Moldova
11. Albania
12. Lituania
13. Franța
14. Bulgaria
15. Norvegia
16. Irlanda
17. Ucraina
18. Olanda
19. Serbia
20. Australia
21. Ungaria
22. Slovenia
23. Spania
24. Marea Britanie
25. Finlanda
26. Portugalia

- Doi italieni adevărați încheie concursul Eurovision 2018 cu o melodie sensibilă. Hai să vedem cine câștigă anul acesta: Cipru, Israel, Franța sau altcineva?

- Un spectator a reușit să treacă de filtrele de securitate și a pătruns pe scena Eurovision 2018.

El i-a smult din mâini microfonul artistei din Marea Britanie și a strigat ”Către toți naziștii din presă, cerem libertate”.

Britanicei i s-a oferit șansa de a cânta din nou, însă aceasta a refuzat, mulțumită de actul ei artistic. SuRie a reacționat inspirat, făcând câțiva pași în spate și aplaudând, dănd o fantastică dovadă de calm și curaj.

- E un obicei ca în fiecare an să avem și o piesă rock în finala Eurovision 2018. Anul acesta a fost rândul Ungariei.

- Să le ținem pumnii moldovenilor, a 19-a țară care intră în finala Eurovision 2018. Cei de la DoReDos cântă astăzi piesa ”My Lucky Day”. Poate chiar va fi ziua lor norocoasă.

- Am ascultat primele 16 de piese din finala Eurovision 2018 și parcă ne-a rămas în cap piesa Franței, dar și emoțiile trăite de public la reprezentația artistului din Germania. Am ascultat și frumoasa reprezentantă a Australiei, un stat a cărui prezență la Eurovision poate părea ciudată, dar care s-a oferit să participe financiar la efortul deloc mic pe care îl presupune acest concurs muzical.

Eurovision 2018 - cum se votează în finală

Fiecare dintre țările participante la Eurovision 2018 are un juriu care notează cele mai bune 10 piese cu următoarele puncte: 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 și 1 punct.

Votul publicului are valoare egală cu cel al experților la Eurovision 2018. Locuitorii unei țări nu pot vota artiștii din respectiva țară, însă se votează masiv din diaspora sau din țări cu afinități (vezi țările nordice sau votul România-Moldova).

Scorul maxim pe care o țară îl poate înregistra la Eurovision 2018 este 1008 puncte. Asta s-ar întâmpla dacă toate cele 42 de state cu drept de vot ar acorda 12 puncte unei singure formații (a 43-a ar fi chiar țara votată).

Eurovision 2018 - scandaluri după ce România a ratat calificarea

România a ratat calificarea în finala Eurovision 2018 finala, după ce nu s-a clasat printre primele 10 în semifinala 2 a concursului. Au fost o mulțime de discuții, scandalul pornind în acest an de la artistul Gabriel Jugaru, care susține că ar fi prea multe țări balcanice în finala Eurovision, iar în 2018 ar fi fost rândul României să rămână în afara finalei.

Alte discuții au fost în jurul showului oferit de artiștii români, trupa The Humans. Au fost câteva cerințe tehnice pe care organizatorii nu le-au îndeplinit, deși românii le ceruseră. Totuși, nu s-a depus încă o contestație pe această temă, a anunțat TVR. Țara care va câștiga Eurovision 2018 va organiza concursul în 2019. Și nu e o misiune deloc ușoară, ba chiar o povară financiară pe care unele țări nu și-o prea permit.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
anonim
13 May 02:14
piesa asta a lui Netta! Toy! ce ar trebui sa semnifice! cum se oua gainile! si fac cotcodac! nasol naspa! piesa asta a lui Eleni Foureira! Fuego! chiar avea un mesaj! semnifica ceva! dar asa s-a dus! totul! pe apa sambetei! desigur ca au fost si alte piese bune! Bones a lui Equinox! Nova Deca a lui Sanja Ilic & Balkanika! My Lucky Day a lui Doredos!
Răspunde
0 0
anonim
13 May 02:08
mie imi este indiferent! la urma urmei! poate ca Cipru nu a fost winner dar tot e bine ca s-a clasat pe locul doi! iar Israel pe primul loc! desi stiu ca nu il merita! dar asta este! acum stim unde se va organiza urmatorul eurovision! in Israel banuiesc ca ori Ierusalim! ori Tel Aviv! pacat ca nu a fost Cipru piesa castigatoare era ceva frumos la Nikosia! ceva mai frumos decat la Atena! in sfarsit asta este! oricum piesa Ciprului nu e manea! de unde ati scos-o! si oricum nu are legatura cu Fuego! Paul Surugiu! al nostru! daca ai fi fost inteligent! ti-ai fi dat seama despre ce era vorba! in piesa!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?