EUROVISION 2013: CEZAR OUATU şi-a trădat iubita pentru finala Eurovision. A meritat?

Eurovision 2013: Cezar
Eurovision 2013: Cezar

Eurovision 2013: CEZAR OUATU (33 de ani), zis “The Voice”, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor la finala Eurovision Romania.

EUROVISION 2013: Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR.Cezar, contratenor, a dezvăluit în premieră câteva surprize pe care le-a pregătit pentru marea finală de sâmbătă, unde va avea de înfruntat trei concurenţi puternici: Luminiţa Anghel, Iustin Ianău şi Elena Cârstea: “Voi îmbrăca o ţinută de scenă realizată de Cătălin Botezatu, dar nu violet, căci în lumea operei această culoare poartă ghinion. Iar coregrafia îi aparţine lui CRBL”.

Cezar nu a ocolit însă nici întrebările despre viaţa personală: “Sunt romantic, cred în dragoste la prima vedere. Deocamdată sunt singur, nu mai am o iubită. Mi-am sacrificat viaţa personală pentru profesia mea pe care o iubesc enorm, însă îmi doresc o familie, îmi doresc un băieţel, care să fie năstruşnic şi să ducă mai departe numele Ouatu”, ne-a mai povestit Cezar, în premieră, la emisiunea Libertatea TV.

Eurovision 2013. rezultate televot

  • Cezar - 9774
  • Casa Presei - 8552 
  • Luminiţa Anghel - 7469

Contratenorul Cezar Ouatu, supranumit "The Voice", a avut cea mai apreciată prestaţie din finala naţională a concursului Eurovision România 2013. Artistul a intrat cu numărul 7 în concurs şi a fost aplaudat îndelung de publicul din studio. 

"It's my life" - muzică şi text Cristian Faur - este piesa cu care Cezar speră să ajungă la Malmo, Suedia. "Eu deja sunt câştigător, mă simt câştigător", a spus artistul, fără falsă modestie, în "camera verde".

Printre favoriți românilor la câștigarea selecției naționale a competiţiei din acest an se numără şi Luminița Anghel, Elena Cîrstea şi Electric Fence.

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR. Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") a obținut un total de 20 de puncte, de la juriu și de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence şi cu Luminiţa Anghel. Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR. Melodia "It's my life", care va reprezenta România la Malmo, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%). În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) şi Luminiţa Anghel (8 puncte). După notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 puncte), Luminiţa Anghel (10 puncte) şi Cezar (8 puncte). Astfel, în urma adunării punctajelor, clasamentul a fost următorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) şi Luminiţa Anghel (18 puncte).

În urma preselecţiei, în selecţia naţională a Eurovision au intrat: Casa Presei - "Un refren", Narcis Iustin Ianău - "Seven", Freestay - "Criminal Mind", Elena Cârstea Muttart - "Spinning", Luminiţa Anghel - "Unique", Ovidiu Anton - "Run away with me", Cezar - "It's my life", Cristian Prăjescu - "The best thing in life is to love", Electric Fence - "Emilia", Al Mike feat. Renee Santana - "What is love", Tudor Turcu - "Hello" şi Andrei Leonte - "Paralyzed".
Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din George Natsis (preşedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Cîrcotă, Crina Mardare, Andrei Tudor, Ştefan Naftanailă şi Mihai Ogăşanu.

EUROVISION 2013: Cezar a dedicat succesul familiei

Cezar a dedicat prestaţia sa familiei şi publicului. "Voi cânta pentru voi, pentru tatăl meu care nu mai este printre noi, dar care cu siguranţă zâmbeşte în colţul gurii de undeva de acolo sus, pentru mama mea, pentru toţi cei care mă iubesc şi pe care îi iubesc!", a scris Cezar pe contul său oficial de Facebook, înainte de începerea finalei naţionale a concursului Eurovision. După aflarea votului publicului, Cezar a spus că de trei săptămâni trăieşte un vis. "Nu vă voi dezamăgi. Doamne ajută (...) Îi respect pe toţi concurenţii mei. I-am respectat din prima clipă. Îi iubesc, m-au inspirat piesele lor (...) Aşa a vrut Dumnezeu şi, chiar dacă pe nimeni nu interesează, o persoană importantă acolo sus - tata - mă iubeşte", a spus Cezar după aflarea votului final. După încheierea finalei naţionale, în emisiunea "DOPO Eurovision", difuzată în direct la TVR 1, Cezar a spus: "Vreau să le mulţumesc tuturor concurenţilor. Îi felicit pe toţi. Cred că toţi am învins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la început am simţit nişte energii. Aş vrea să ne bucurăm toţi pentru România, nu să o luăm personal, ci să ne bucurăm că poate România o să facă un pas mai mare pe viitor şi să intre în primii doi".
Compozitorul Andrei Tudor, care a făcut parte din juriu şi care i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), a spus că a avut patru piese între preferatele lui. "Cred că toate patru ne-ar fi reprezentat foarte bine. Din păcate a trebuit să le clasez cumva şi aşa le-am văzut eu şi cred că el (Cezar, n.r.) va face o figură foarte foarte bună în faza internaţională şi, la fel, Cristi (Cristian Faur, n.r.) este cel care a obţinut locul al treilea la Eurovision cu Luminiţa Anghel (la Kiev, în 2005, n.r.). Cred că e o reţetă de succes", a spus Andrei Tudor. 

EUROVISION 2013: Luminiţa Anghel e şocată

EUROVISION 2013. Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR. Cezar a obținut un total de 20 de puncte, de la juriu și de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence (19 puncte) şi cu Luminiţa Anghel (18 puncte). În acest context, fiecare notă a atârnat foarte greu în clasamentul final. Ştefan Naftanailă nu i-a acordat Luminiţei Anghel nici măcar un punct, fapt care a nemulţumit-o pe cântăreaţă. Contactată de MEDIAFAX, Luminiţa Anghel a declarat că a şocat-o decizia lui Ştefan Naftanailă, precizând însă că nu o va contesta. "Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internaţionale, împreună cu echipa României, să considere că nu merit nici măcar un punct. Este un şoc pentru mine şi pentru toată echipa mea că acest domn a ales să nu-mi acorde nici măcar un punct şi mi-a dat nota 0", a spus Luminiţa Anghel. Totodată, Liliana Levinţa, PR-ul cântăreţei Luminiţa Anghel şi impresar autorizat, a declarat: "Dacă cineva în România consideră că Luminiţa Anghel este o artistă de nota 0, acel om nu mai are ce căuta niciodată într-un concurs, nici măcar să asculte o melodie pentru că nu se pricepe". "Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru că asta înseamă să fi jurat: să ai o părere personală şi subiectivă. Că ea este de toată jena asta este o altă treabă. Nu avem intenţia să contestăm nimic", a mai spus Liliana Levinţa. Până la momentul difuzării acestei ştiri Ştefan Naftanailă nu a putut fi contactat.

Pe de altă parte, Liliana Levinţa a evitat să comenteze afirmaţia făcută după încheierea finalei naţionale, în emisiunea "DOPO Eurovision", de Cristian Faur, compozitorul piesei câştigătoare "It's my life". Faur a spus că Cezar i-a fost recomandat de Andrei Tudor. "Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. Îi mulţumesc lui Andrei Tudor pentru că el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca să se ştie. Am întrebat de patru contratenori. Dacă vom intra mai sus cu o treaptă, pe podium, la Eurovision, o să i se datoreze şi lui Andrei", a spus Cristian Faur, care a avut în concurs şi piesa interpretată de Elena Cârstea ("Spinning"). La rândul său, Andrei Tudor a spus că i-a recomandat lui Cristian Faur mai mulţi artişti între care Vladimir Catană şi Narcis Iustin Ianău.

Compozitorul Andrei Tudor i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), iar Luminiţei Anghel i-a acordat 7 puncte.
"Nu mai e nevoie de niciun comentariu. Se înţelege din moment ce i-a dat doar 7 puncte Luminiţei", a spus Liliana Levinţa, PR-ul Luminiţei Anghel, refuzând să facă alte comentarii. În emisiunea "DOPO Eurovision", difuzată în direct la TVR 1, Cezar a spus: "Vreau să le mulţumesc tuturor concurenţilor. Îi felicit pe toţi. Cred că toţi am învins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la început am simţit nişte energii. Aş vrea să ne bucurăm toţi pentru România, nu să o luăm personal, ci să ne bucurăm că poate România o să facă un pas mai mare pe viitor şi să intre în primii doi".

Compozitorul Andrei Tudor a spus că a avut patru piese între preferatele lui. "Cred că toate patru ne-ar fi reprezentat foarte bine. Din păcate a trebuit să le clasez cumva şi aşa le-am văzut eu şi cred că el (Cezar, n.r.) va face o figură foarte foarte bună în faza internaţională şi, la fel, Cristi (Cristian Faur, n.r.) este cel care a obţinut locul al treilea la Eurovision cu Luminiţa Anghel (la Kiev, în 2005, n.r.). Cred că e o reţetă de succes", a spus Andrei Tudor.
Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

 

EUROVISION 2013: Marea finală are loc la Malmo

Pe 9 martie a avut loc, la TVR, finala naţională la care a fost ales reprezentantul României pentru Eurovision Song Contest de la Malmo, Suedia. Finala europeană va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR, pe 18 mai.

Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

European Broadcasting Union este o asociaţie cu sediul central la Geneva, cunoscută în special pentru organizarea competiţiei Eurovision. EBU reuneşte în prezent 74 de televiziuni din 56 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Din EBU face parte şi Televiziunea Română.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de MihaiTrăistariu.

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Eurovision este transmis în Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia şi Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienţă record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numărul celor care au urmărit atât finala, cât şi semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.

Melodiile artiştilor calificaţi în finală după cele două semifinale  de la EUROVISION ROMANIA care au avut loc pe 23 şi 24 februarie sunt: 


EUROVISION 2013: Narcis Iustin Ianău cu melodia "Seven" 

 

EUROVISION 2013: Finaliştii Eurovision, promovaţi ca în campania electorală

 

EUROVISION 2013: Elena Cârstea Muttart - "Spinning" 

 

 


EUROVISION 2013: Ovidiu Anton - "Run away with me" 

 

 

EUROVISION 2013: Cristian Prăjescu - "The best thing in life is to love" 

 

 
EUROVISION 2013:  Al Mike feat. Renée Santana - "What is love" 

 

 
EUROVISION 2013:  Andrei Leonte - "Paralyzed" 

 

 


EUROVISION 2013:  Casa Presei - "Un Refren" 

 

 


EUROVISION 2013: FreeStay - "Criminal Mind" 

 

 


EUROVISION 2013:  Luminiţa Anghel - "Unique" 

 

 
*  EUROVISION 2013: Cezar - "It's my life" 

 

 


EUROVISION 2013:  Electric Fence - "Emilia" 

 

 
EUROVISION 2013:  Tudor Turcu - "Hello" 

 

 

EUROVISION 2013: Câştigătorul finalei va fi desemnat în urma votului juriului şi al telespectatorilor, ponderea fiind de 50% - juriu şi 50% - televoting. 

EUROVISION 2013: Emoţii mari în FINALA NAŢIONALĂ de sâmbătă LIVEPentru a reda cât mai bine atmosfera din culisele concursului Eurovision din acest an, emisia online a început cu o jumătate de oră înaintea programului televizat, adică de la ora 20:30 şi se va încheia la 10 minute după terminarea finalei naţionale. 

În culise, Matei Stănculescu - cel care a ţinut şi anul trecut internauţii la curent cu evenimentele din spatele cortinei - şi Andy Bănică - unul dintre concurenţii care s-au făcut remarcaţi în concursul de talente "Fabrica de staruri" - vor aduce publicului online tot ceea ce nu se vede în transmisiunea televizată: atmosfera din camera verde, de pe hol şi din platou. 

Reprezentantul României la Eurovision, care va fi desemnat pe 9 martie, va concura în cea de a doua semifinală de la Malmo, programată pe 16 mai. Prima semifinală se va desfăşura pe 14 mai, iar finala Eurovision de la Malmo va avea loc pe 18 mai. 

Concursul Eurovision este transmis în Europa, Australia, Asia, Canada şi Statele Unite. 

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa "Playing with fire" şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu "Let My Try", şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu "Tornero". 

Trupa Mandinga a reprezentat România în 2012 în finala competiţiei şi s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia "Zaleilah".

EUROVISION 2013: Monica Bîrlădeanu, APARIŢIE INEDITĂ în videoclipul trupei Casa Presei

Citeşte alte articole despre finala Eurovision Romania:

EUROVISION: Chitaristul Black Sabbath ajută Armenia

Mişu Găinuşă ia în râs concurenţii de la EUROVISION

FINALA EUROVISION 2013. Narcis Iustin Ianău - în PERICOL de a-şi PIERDE VOCEA?

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?