Încă o veste proastă de la Eurostat: România, campioana inflaţiei în Uniunea Europeană

 
Inflația în zona euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 31 de luni
Inflația în zona euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 31 de luni
Inflația în zona euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 31 de luni

România a avut în februarie cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de 3,8%, adică de aproape trei ori mai mar decât media europeană de 1,3%, arată datele publicate vineri de biroul european de statistică, Eurostat.

 

Singurele state cu o rată a inflaţie mult peste medai europeană sunt Estonia şi Lituania, ambele de 3,2%.

În zona euro, rata anuală a inflaţiei a atins 1,1% în februarie, după 1,3% în ianuarie.

Cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate luna trecută în Cipru (+0,4%), Grecia (0,4%), Danemarca şi Italia (0,5%).

Comparativ cu ianuarie, inflaţia a scăzut în 18 state membre, a rămas stabilă în două şi a crescut în şapte. Faţă de luna ianuarie, România a înregistrat în februarie o rată a inflaţiei de 0,2%.

Cu câteva zile înainte de raportul Eurostat, Institutului Naţional de Statistică (INS) a anunţat că rata anuală a inflaţiei din România a urcat în februarie la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?