Eurostat aruncă bomba: România, deficit bugetar record!

 

România este țara europeană cu cel mai mare deficit bugetar în al doilea trimestru al anului, de 4,1% din PIB, reiese din datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Valoarea este cu mai mult de un punct peste pargul de 3%, impus de forul european.

În ultimi doi ani luați în calcul de analiza Eurostat, România n-a mai avut niciodată un asemena deficit bugetar. În trimestrul doi din 2015, valorea a fost de -1,1 din PIB, iar în perioada similară din 2016 valoarea a fost de -3,7% din PIB.

Experții europeni au revizuit în creștere și deficitul bugetar pentru primul trimestru, de la 3,2 la 3,6%. În martie, FMI estima că țara noastră va avea, la finele anului, un deficit bugetar de 3,7%.

În programul de guvernare, executivul condus de Mihai Tudose și-a asumat sarcina de a respecta criteriile din Tratatul de la Maastricht, și anume un deficit bugetar mai mic de 3% din PIB, și o datorie publică mai mică de 60% din PIB.

Singura țară care a mai depășit acest prag pentru trimestrul 2 din 2017 este Marea Britanie, cu 3,4%.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?