Cătălin Ivan: Kovesi nu reprezintă România, poate a stat la masă cu Dragnea şi Ghiţă

 
Cătălin Ivan
Cătălin Ivan

Cătălin Ivan, europalamentarul despre care se specula că ar putea susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror general al UE, pare să contrazică scenariul. Într-un interviu pentru RFI, Ivan a afirmat că fosta şefă a DNA nu reprezintă România, ci pe ea însăşi şi că la audierea în comisii trebuie să lămurească dacă "a fost parte a sistemului ticăloșit", trebuie să ştim dacă "stătea la masă cu unii din cei mai corupți oameni din România - Sebastian Ghiță sau Liviu Dragnea"

Potrivit lui Ivan, sitaţia Laurei Codruţa Kovesi nu trebuie comparată cu cea a contracndidaţilor franbcez şi german, pentru că ea NU REPREZINTĂ ROMÂNIA. ”Aș vrea să fie foarte clar că această clasare a Codruței Kovesi pe locul doi nu-i un eșec al României. Candidatura este una individuală, Laura Codruța Kovesi este acolo ca procuror și candidat, fără să aibă nominalizarea țării, ca și francezul, ca și celălalt candidat din Germania. Deci nu reprezintă România Laura Codruța Kovesi în această competiție”, a afirmat europarlamentarul independent la rfi.ro.

Mai mult, Ivan consideră că la audierea fostei şefe a DNA în Comisia LIBE, aceasta va trebui să răspundă foarte multor întrebări "la care nu a răspuns nici în România."

"E vital pentru cei de la Bruxelles să afle ceea ce noi nu am aflat, de exemplu, dacă Laura Codruța Kovesi a fost parte a sistemului acela ticăloșit, care a condus justiția din România, dacă Laura Codruța Kovesi a stat la masă sau a tăiat porcul cu persoane anchetate, aflate în vizorul instituției pe care Laura Codruța Kovesi o conducea”.

Întrebat cum va vota în Parlamentul European, Cătălin Ivan a spus că așteaptă să primească aceste răspunsuri: "Chiar vreau să știu, fără a alege vreo tabără (...), dacă în perioada în care se lupta cu corupția din România Laura Codruța stătea la masă cu unii din cei mai corupți oameni din România - Sebastian Ghiță sau Liviu Dragnea", a declarat Ivan la rfi.ro, citat de hotnews.ro.

Declarţiile lui Ivan par să anihileze calculele potrivit cărora acesta, din postura de vicepreşedinte al comisiei CONT (control bugetar), putea înclina balanţa în favoarea fostei şefe a DNA. 

Pe 26 februarie, Comisia LIBE are programată audierea candidaților la funcția de procuror-șef european, audiere la care participă şi conducerea comisiei CONT. 

În Comisia LIBE, din care face parte Monica Macovei, Kovesi câștigase susținere importantă, în primul rând de la grupul Popularilor Europeni (PPE), cel mai mare, dar și de la ALDE sau de la Verzi, potrivit hotnews.ro.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dl Catalin,vedeti domnule ca unii o iau rasna !
21 Feb 14:35
Vestul ne cerea pământ și apă,ne vrea cu el in club,noi cu ce mai aveam sa darâmăm sau ce detinem sa le aducem,ca petrolul ,gazul .aurul ,la oala comună ca in comunism si ei sa ne fie prieteni/aud bine și scriu bine,prieteni nu stăpâni/.Cititi tratatul si daca gasiti un text care sa va sustina minciuna,eu imi dat foc in fata Ateneului.Astept,am bricheta ,imi cumpăr benzină.Nu stiu cine a fost cu ideea,dar cu mâna pe inimă a jurat ca avem o justitie care respecta drepturile omului,Codruta nu era pe cai atunci,afirma politrucul de atunci că e dreaptă si vericală,că se lupta cu terorismul si corupția si nu reabiliteaza procesele pollitice din timpul comunismului.Ca sa ne creada de calitaea ireprosabilă a justitiei de care dispunem ,am acceptat controlul asupra ei /Stiu sa scriu si sa citesc ,asupra EI,adica justiția/.Ei au ridicat stacheta,controlul s-a pretins la parlament,la guvern si după aia a luat la bani legiferarea.Pentru ca timorat de Codruta ,dl Dragnea nu putea scrie „sictir boieri ” iar dl Ponta era cu secu in infratire , prietenii s-au transformat in stapâni.Si cu oamnei ca dv,ca dl presedinte si ca mine,ne santajază sa nu mai cerem impozite ca la ei,salarii ca in Germania si de gaze sa mai profitam si noi.Deh,mi-e mila de tara asta care are oameni ca mine si ca dv .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?