EUROPARLAMENTARE 2019. Extrema-dreaptă se unește și ia cu asalt UE

 

EUROPARLAMENTARE 2019. Marine Le Pen i se alătură lui Matteo Salvini, într-o alianță pan-europeană în vederea alegerilor din luna mai. Urmează Viktor Orban?EUROPARLAMENTARE 2019. Adunarea Națională, partidul francez de extrema-dreaptă condus de Marine Le Pen, s-a alăturat Ligii lui Matteo Salvini, ministrul de interne italian, într-o alianță a extremiștilor și populiștilor în vederea alegerilor europene de la sfârșitul lunii mai.

Vestea a fost anunțată vineri de Salvini, al cărui partid conduce detașat în sondajele de opinie din Italia.

”Mulțumiri din inimă șefei Adunării Naționale, Marine Le Pen, și prietenilor și aliaților istorici din Adunarea Națională pentru aderarea la manifestul de la Milano ”Pentru o Europă a bunului simț”, a scris Salvini pe Twitter.

Ministrul de Interne italian a anunțat lansarea grupului pan-european extremist la începutul acestei luni, la o conferință în care a spus că UE este ”un coșmar, nu un vis” și a promis să reformeze spațiul comunitar.

Grupul, numit ”Alianța Europeană a Popoarelor și Națiunilor”, a atras deja aderenți din mai multe țări.

Printre posibilii membri se află Alternativa pentru Germania, Partidul Libertății (din Austria), Partidul Poporului din Danemarca, Partidul Finlandezilor și Partidul Poporului Conservator din Estonia.

În prezent, extremiștii sunt împărțiți din două grupuri în Parlamentul European. Dacă cele două grupuri ar fuziona, ar deține 173 din cele 751 de fotolii ale Parlamentului UE, 23%, devenind al doilea grup politic ca mărime.

La începutul lunii mai, Salvini se va întâlni cu un alt posibil aliat, Viktor Orban, la Budapesta, pentru a vorbi despre o colaborare.

Viktor Orban a afirmat în mai multe rânduri că își vede viitorul tot în Partidul Popular European, în ciuda suspendării Fidesz din cadrul acestei grupări.

Salvini a precizat la rândul său că Fidesz va adera totuși la Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?