Eugen Teodorovici recunoaște: De ce l-a demis, de fapt, pe Ionuț Mișa de la ANAF?

 
Mihaela Triculescu, la sefia ANAF
Mihaela Triculescu, la sefia ANAF

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, duminică seara, într-o emisiune, că preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost schimbat, deoarece este nevoie de reformarea sistemului.„Este o situaţie care a impus o astfel de decizie (n.red. - schimbarea preşedintelui ANAF), ca să schimbăm ceea ce spun de ani de zile. Nedorind să intru în discuţii, au apărut încercări de a aduce argumente contra acestei schimbări”, a afirmat Eugen Teodorovici, duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, referindu-se la numirea Mihaelei Triculescu, drept preşedinte al ANAF în locul lui Ionuţ Mişa.

Ministrul Finanţelor a completat că orice leu trebuie adus la buget într-un mod corect, fără să se impună biruri, iar ANAF şi Curtea de Conturi sunt cele două instituţii care pot duce direcţia unei economii. Astfel, dacă una dintre direcţii, respectiv ANAF, nu este orientată „aşa cum trebuie”, atunci este nevoie să fie schimbată.

„Am nevoie de cineva alături de care să putem face reforma acestei instituţii”, a subliniat Teodorovici. Oficialul de la Finanţe susţine că, pentru a reforma Fiscul, a avut discuţii cu Mişa aproape zilnic şi în weekend. „Eu am propus această schimbare (n.red. - a Mihaelei Triculescu). Nu ţine de partid. Am prezentat o analiză, propunerea respectivă”, a precizat Teodorovici.

În plus, ministrul Finanţelor a mai spus că demiterea lui Mişa nu a ţinut de nivelul colectării ANAF, ci mai mult de faptul că acesta este om de sistem şi era nevoie de o schimbare a sistemului.

„Doamna Triculescu n-are experienţă de sistem. Poate acesta este motivul care o va face să facă acele modificări. Neaparţinând unei grupări, poate dorinţa de a reforma va fi mai puternică, având tot sprijinul prim-ministrului şi a ministrului de Finanţe. (...) Pentru a se schimba, ANAF-ul avea nevoie de schimbare”, a subliniat Teodorovici.

În plus, ministrul Finanţelor nu a precizat care va fi ţinta de colectare a ANAF pentru 2019, ci doar că aceasta va stabilită prin Legea Bugetului pentru 2019.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?