Eugen Teodorovici: "Ne gândim la o plafonare şi la o taxă de solidaritate pentru pensiile speciale"

 

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a vorbit, la finalul Comitetului Executiv al PSD, despre rectificarea bugetară care va fi implementată în perioada următoare. Acesta a vorbit de plafonarea pensiilor speciale, de restrângerea gratuităților diverselor categorii sociale, cum ar fi studenții.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat luni intenția de introducere a unei „taxe de solidaritate” care să se aplice pensiilor speciale care depășesc 10.000 de lei.

Acesta a spus că propunerea sa a fost „convenită de principiu în cadrul CEX-ului” PSD. Ministrul nu a precizat ce nivel va avea această „taxă de solidaritate”.

„O variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit” iar în cadrul ședinței conducerii PSD s-a discutat de suma de 10.000 de lei, propunere care a fost „convenită de principiu”, a explicat Teodorovici.

Pentru ce depășește această valoare se are în vedere introducerea unei „taxe de solidaritate”, o „abordare corectă și logică”, în opinia ministrului Finanțelor.


Actul normativ care urmează să fie adoptat de Guvern în acest sens „va ajunge și în Parlament care va decide forma finală”, a mai spus Teodorovici.

Studenţii, vizaţi de rectificare

"O a doua propunere este legată de gratuitatea pe calea ferată. Vrem să discutăm despre limitarea numărului de călătorii gratuite pe an şi putem să mai discutăm şi despre alte categorii de persoane pentru care să alocăm astfel de gratuităţi, să vorbim despre vârsta până la care se pot aloca astfel de călătorii gratuite, dar şi despre situaţia la învăţământ. Am obţinut un acord de principiu în CEx, dar forma finală va fi în Parlament", a mai adăugat ministrul de Finanţe.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Americanul
15 Jul 22:07
Eu spun ca in Romania este o forma de capitalism salbaltic, fara cap si coada de vre-o 20 ani. In USA daca nu esti betiv sau drogat, o duci decent muncind, daca te mai duce si capul putin, esti in medie. Cei destepti devin bogati. Daca intri aici sa studiezi sistemul de pensii si asigurari....vrei direct inapoi in Romania. Dar...
Răspunde
0 0
Radio Evevan !
15 Jul 20:07
In ce tari se platesc ''pensii'' in functie de ''prestatia'' fata de guvernanti !?
Răspunde
0 0
mihai
15 Jul 19:56
Guvernul PSD si-a facut o regula din a mari beneficiile tuturor neavenitilor, dar aceasta nu este normal, si rezultatele incep sa se vada.

Pe romaneste: 'stricati orzul pe gaste'.

Este timpul sa platiti personalul angajat la stat dupa rezultate, nu dupa functie.
Răspunde
0 0
mihai
15 Jul 19:39
Este interesant cum, psd vorbeste de impozitarea acestor salarii, dupa ce abia a votat prin codul administrativ salarii speciale pentru primari.
Dupa ce, acestia au avut voie sa isi stabileasca singuri salariul, si-au dat seama ca, in multe cazuri, bugetele primariilor nu sunt suficiente pentru aceasta, asa ca a fost nevoie de aceste salarii speciale pentru a pastra statutul de privilegiat al primarilor din Romania.
In acest caz, se pune urmatoarea intrebare: daca dumnealor, nu fac o treaba suficient de buna in gospodarirea localitatilor respective, incat sa poata avea un salariu suficient pentru statutul de primar, de fapt pentru ce ii platim ???
Dar, numai, pentru ca ocupa o functie, nu cred ca este un argument sufcient de bun.
Cand o sa vedem reprezentantii statului ca isi asuma si raspunderi, respectiv ca sunt platiti in functie de munca prestata, nu doar beneficiaza de drepturi ?
Răspunde
0 0
cotoi
15 Jul 18:47
Vorbeste de pensiile speciale si altii mor de foame , sa vezi matale ce o s-o musti cu acolitii tai , cit de curind .
Răspunde
0 0
Dan
15 Jul 17:58
N as crede ca i potrivita formularea de solidaritate se baga zazanie intre categ sociale .Pur si simplu taxa impozitare care se practica asupra veniturilor mai mari in tarile cu capitalismul cel mai salbatic de ex America daramite in cele social democrate.Principiul e cine a facut legea pensiilor speciale acela o poate si schimba in cazul nostru guvernul.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?