Eugen Teodorovici, altă zi, altă declaraţie: "Formularul 600 dispare! Vom avea un singur formular"

 

Formularul 600 dispare, va exista un formular unic, care odată depus oferă calitatea de asigurat. Asta a anunţat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici într-o intervenţie la Realitatea TV. Acesta spune că atunci când veniturile estimate nu sunt aceleaşi cu cele încasate, vor exista rectificări pentru ca plata să se facă doar pentru banii primiţi. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că formularul 600 dispare definitiv. 

 

Mai mult, Teodorovici susţine că vor exista şi rectificări pentru cei care vor trece în formular un venit estimat diferit de cel realizat. Ministrul de Finanţe promite că nu vor scădea veniturile celor aflați în concedii medicale.

 Ce spunea Teodorovici, cu câteva ore înainte

Anterior, ministrul Finanțelor a spus în direct, la Realitatea TV, că săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, vor fi corectate inechităţile apărute din cauza modificărilor fiscale implementare de la începutul anului. Este vorba de măsuri ce au dus la reducerea semnificativă a unor concedii de boală, de maternitate, sau chiar a unor venituri, atât în sectorul bugetar, cât şi privat.

"Principiul pe care vom merge este că nimeni dintrei cei aflaţi în concediu nu va pierde faţă de anul trecut, a declarat Eugen Teodorovici, în direct la Realitatea TV. "Au fost două mecanisme diferite, anul trecut ne raportam la un salariu mediu brut asupra căruia se calculau contribuţiile sociale. Vom spune în acest act normative faptul că în cazul diferenţele, dacă există, ne plafonăm la nivelul anului 2017, nimeni nu pierde.

Între 1 ianuarie şi data acestui act nomativ, dacă au fost situaţii de diminuare, se vor face rectificările pentru a nu exista pierderi faţă de anul trecut. Vor primi sumele din partea angajatorului, va fi vorba de acelaşi tratament şi în zona publică şi în cea privartă." Pe acelaşi principiu se va rezolva şi problema celor care au primit mai puţini bani pentru concedii de boală sau de materniate. "Nimeni nu pierde, nici din categoria mamelor, nici bolnavii de cancer. Cele două categorii sunt şi ele vizate de actul normative pe care săptămâna viitoare îl va adopta guvernul," a precizat Teodorovici.

Precizările vin după ce în spaţiul public au apărut numeroase dovezi că diverse concedii au scăzut, unele dintre ele semnificativ, din cauza aplicării noilor reglementări fiscale.

Teodorovici a venit cu noi lămurir şi în legătură cu declaraţia 600. El susţine că ar veniturile trebuie să fie estimate direct de contribuabilii. "Va fi un singur formular, omul îşi estimează veniturile pe care crede că le va realiza pentru anul în curs, iar plata se va face la fel, la veniturile pe care le-a estimat. Până acum impozitele erau calculate la o sumă deja impusă. Deci omul îşi estimează ce va avea de plătit în cursul acestui an, contribuţiile aferente acelor venituri anticipate şi plăteşte o singură dată, la final de an," a explicat şeful Finanţelor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Consternatul
17 Feb 15:06
Ba, este formularul 600, ba, nu are să mai fie formularul 600 ! O mai mare batjocură, pe cuvânt, dacă a mai existat în țara noastră !? Românii sunt scârbiți de la câte aud și văd, românii sunt stresați pur și simplu în fiecare zi și seară din cauza atâtor apariții ale ministrului muncii vasilescu lia olguța, care într-o zi, ne promite că ne dă și în ziua / zilele următoare, ne spune, că oamenii, au înțeles greșit și că defapt trebuie să ia de la salariu ori de la pensie și tot așa, oamenii ăștia : dragnea liviu nicolae, vâlcov darius și vasilescu lia olguța, vor să turbeze creierii românilor, românii care au murit până acum, nu au murit de gripă, ci de la atâtea : supărări, necazuri, desconsiderare, dispreț, batjocură și că mărirea de salarii, defapt a fost micșorarea salariilor și că, oamenii au făcut datorii peste datorii la stat și nu au mai reușit să plătească datoriile ?! Dacă așa are să se întâmple și cu pensiile este clar, este trist chiar foarte trist !? Românii cu astfel de oameni incompetenți, care au ajuns în funcții înalte în statul român, românii se așteaptă la tot ce este cel mai rău pentru ei !? Dacă acesta este binele propovăduit de psd în campania electorală trecută, populația României a scăzut foooooarte mult, de acum încolo, înseamnă că populația României are să scadă și mai mult, România are să ajungă la un moment dat, să nu mai existe ca țară și conducătorii să nu mai aibă pe cine să conducă, conducătorii au să plece unde vor vedea cu ochii ?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?