Etapele prin care trece un avion înainte să decoleze: Trebuie neapărat să știi asta!

 

Dacă te numeri printre persoanele care au teamă de avion, cu siguranță te-ai întrebat ce se întâmplă cu avionul înainte să decoleze. Dacă nu, atunci sigur ai făcut-o din pură curiozitate. Ei bine, avionul care te va duce pe tine la destinație, de cele mai multe ori tocmai a ajuns din altă cursă recent. Așa că, în momentul în care avionul ajunge pe pământ, piloții primesc instrucțiuni de la controlorii de la sol.

Apoi piloții duc avionul spre terminal și caută poarta destinată zborului următor. După care parchează avionul astfel încât roata din dreapta „nasului" navei să pice exact pe locul marcat, pentru ca pasagerii să poată să coboare și iar cei care vin să poate să urce.

Ce se întâmplă de fapt cu avionul când decolează

După ce sarcinile de mai sus au fost bifate de către piloți, nu mai rămâne decât să oprească motoarele avionului care oferă putere în timpul zborului și să activează Auxiliary Power Unit (APU).

Cu ajutorul sistemului APU care se află undeva spre coada avionului, sistemul de climatizare de la sol va fi activat.

În tot acest timp, pasagerii din avion așteaptă debarcarea. Însă, dacă există echipamente trebuie să se montează un pod de debarcare acoperit, conectat la o ușă a avionului. Dacă nu este nevoie se va monta doar niște scări pasagerii.

Între timp, pe cealaltă parte a avionului, angajații aeroportului se ocupă cu scoaterea bagajelor, plasarea lor pe o bandă rulantă și apoi într-un cărucior de bagaje.

Căruciorul este dus apoi în sala pentru bagaje, acestea din urmă fiind descărcate pe banda rulantă de unde pasagerii le pot recupera. Bagajele noilor pasageri sunt apoi încărcate în avion.

De asemenea, echipajul se ocupă și de re-aprovizionarea cu mâncare și băuturi pentru următorul zbor, dar și de curățenia din avion. După care mai rămâne doar ca toaletele din avion să golite și umplute cu apă curată.

Odată bifate și aceste sarcini, echipajul se asigură dacă avionul a fost alimentat cu combustibil, după care următorul grup de pasageri poate urca la bord, iar avionul poate decola.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Bogdan
24 May 00:33
Inainte de a scrie desteptaciuni ca astea mai bine ai mai studia un pic limba română
Răspunde
0 0
Mircea DARABANTU
23 May 20:04
Despre DECOLARE este vorba in scriitura TA?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?