Estonia îşi deschide ambasadă la Bucureşti, în 2015

 
Estonia îşi deschide ambasadă la Bucureşti, în 2015
Estonia îşi deschide ambasadă la Bucureşti, în 2015

Guvernul Republicii Estonia, a anunţat, joi, că va deschide o ambasadă la Bucureşti, în cursul anului viitor, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, citat de Mediafax. Totodată, România a hotărât, la rândul ei, să-şi deschidă o misiune diplomatică la Tallinn, măsura fiind propusă de Guvernul României, informează Mediafax.

"Deciziile de deschidere a celor două ambasade se fundamentează pe dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în toate domeniile, dată fiind convergenţa poziţiilor promovate de ambele state atât la nivel european, cât şi internaţional, precum şi a intereselor regionale şi de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui în mod direct la aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Estonia, precum şi la consolidarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi NATO", se arată în comunicatul MAE.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și şefa diplomaţiei estone, Keit Pentus-Rosimannus, au convenit, în cadrul unei scurte întrevederi avute în marja Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel, din 4 decembrie, să participe la ceremoniile de deschidere ale celor două ambasade, la Tallinn şi Bucureşti.

 

Mai multe pe Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?