Eşti curios să afli cum va arăta Parcul Ghencea? VEZI SCHIŢA

 
Schita parcului Ghencea
Schita parcului Ghencea
Schita parcului Ghencea Planul parcului Ghencea

Noul parc Ghencea va fi amplasat în locul Serelor Ghencea din strada Drumul Cooperativei nr. 75A, sector 5 şi va avea o suprafaţă de 8 hectare.

Prima fază a amenajării parcului va fi gata anul următor,  lucrările urmând să dureze în total 28 de luni. Într-o primă etapă vor fi amenajaţi 8.200 de metri pătraţi, iar în cea de-a doua, 71.800 de metri pătraţi, din care peste 41.000 de metri pătraţi vor fi spaţii verzi.

Parcul va cuprinde spaţii de joacă pentru copii, ierarhizate pe categorii de vârstă, un labirint din gard viu,
un mic pavilion botanic ce va adăposti specii rare de plante şi un amfiteatru în aer liber pentru spectacole.

Vor fi amenajate, deasemenea, zone speciale pentru activităţi sportive: vor exista piste pentru biciclişti, un skate-parc, două terenuri de mini-fotbal, un teren de baschet, două terenuri de tenis,  o zonă de jucat şah/table şi două corpuri de vestiare aferente zonei dedicate activităţilor sportive.

Parcul Ghencea îi va încânta pe bucureşteni cu mici foişoare unde aceştia se vor putea relaxa, şi prin aleveole cu băncuţe.

Nici iubitorii animalelor nu au fost uitaţi: aceştia vor avea la dispoziţie spaţii pentru căţei de talie mică şi mare.

Nu trebuie să va faceţi griji pentru maşini, pentru că vor exista şi două zone special amenajate cu un total de 95 locuri de parcare.

Din punct de verere compoziţional, parcul va avea o structură complexă cu alei curbe şi trasee sinuoase,  singurul element rectangular fiind reprezentat de aleea principală.

Finanţarea obiectivului de investiţie se va face de la bugetul local şi din fonduri structurale nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a investiţiei se ridică la  2.459.247 de lei, din care 2 milioane vor fi alocate din fonduri nerambursabile.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?