Este colesterolul mărit o problemă în sarcină?

 

Colesterolul este o grăsime de care corpul are nevoie pentru a funcţiona. Totuşi, prea mult colesterol în sânge poate duce la blocarea vaselor sangvine şi la creşterea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare, precum şi creşterea riscului de infarct.

În sarcină, creşterea colesterolului face parte din modificările prin care corpul femeii trece. Pot apărea probleme legate de colesterolul mărit, doar dacă înainte de concepţie, femeia avea hipercolesterolemie.

Nivelul mare de colesterol din timpul sarcinii este necesar pentru producţia hormonilor estrogen şi progesteron, vitale pentru dezvoltarea fătului şi ducerea sarcinii la bun sfârşit. Organismul bebeluşului utilizează colesterolul mamei pentru dezvoltarea armonioasă a creierului şi a sistemului limbic.

Nivelul colesterolului începe să se modifice începând cu semestrul al doilea de sarcina, atinge un vârf în trimestrul al treilea, iar apoi începe să revină la normal după a patra săptămâna de la naştere. Nivelul colesterolului la gravide este în general cu 25 până la 50% mai mare decât cel normal.

Colesterolul crescut în sarcină şi bebeluşul

Medicii nu recomandă tratarea hipercolesterolemie în sarcina, decât dacă există riscul unor probleme cardiovasculare.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?