Șerban Nicolae, doar avertizat de CNCD pentru jignirea lui Chichirău. Motivul: ”A fost provocat”

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în şedinţa de miercuri să-l sancţioneze cu avertisment pe senatorul Şerban Nicolae pentru afirmaţia la adresa deputatului Cosette Chichirău, notează Agerpres.Pe 6 decembrie 2017, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

CNCD consideră că afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae adresate deputatului Cosette Chichirău reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

"Colegiul director a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de domnul senator Şerban Nicolae, având în vedere circumstanţele atenuante ale săvârşirii faptei: a existat o provocare din partea doamnei deputat, iar declaraţia sancţionată a intervenit în cadrul unui dialog în care cele două părţi şi-au adus acuze şi jigniri reciproce", se arată într-un comunicat al CNCD.

De asemenea, Colegiul a avut în vedere şi faptul că, ulterior incidentului, senatorul şi-a cerut scuze public faţă de limbajul utilizat, mai relevă sursa citată.

Hotărârea au fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (6 voturi).

Colegiul director recomandă formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare.

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor în termen legal şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ, se mai arată în comunicatul CNCD.

Deputatul USR Cosette Chichirău a afirmat pe 6 decembrie 2017 că există în Parlament "un grup infracţional organizat" şi că orice deputat care va vota noul statut al magistraţilor este în complicitate cu acest grup.

Declaraţia a fost făcută după ce deputaţii USR au declanşat un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache".

Astfel, în timp ce parlamentarii majorităţii au votat sau respins articole şi amendamente la statutul magistraţilor, grupul USR, "înarmat" cu coli pe care scria "Hoţii!", a continuat să citească de la portavoce amendamentele proprii.

În acest context, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae.

Tot pe 6 decembrie 2017 senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău, menţionând că nu a mai suportat insulta şi calomnia venite din partea acesteia şi a cedat.

Deputata Cosette Chichirău (USR) a depus plângere împotriva senatorului PSD Şerban Nicolae la Comisia de disciplină a Senatului şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, a informat Uniunea Salvaţi România, prin intermediul unui comunicat din 18 decembrie 2017.

Cum a decurs dialogul din Parlament

"Sunteți atât de proastă, este incredibil ce spuneți", i-a spus Șerban Nicolae lui Cosette Chichirau după ce această l-a filmat în mod insistent și l-a făcut "penal" și "șofer al grupului infracțional organizat".

Cosette Chichirău: Eu voi fi omul cel mai urât de PSD-ALDE. Deja eram inamicul nr 1. Cei care fură sunt prezenţi în Parlament.

Şerban Nicolae: Doamnă, penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită.

Cosette Chichirău: Sunt Cosette Chichirău, depuată USR de Iaşi.

Şerban Nicolae: Nu s-ar spune. V-aţi luat leafa azi? Aia mărită? Îşi ia leafa ... aşa... aia-i bună, aşa mărită de Guvernul PSD. Nu vă e ruşine să încasaţi bani nemunciţi?

Cosette Chichirău: Cum adică nemunciţi?

Şerban Nicolae: Nu hliziți fasolea așa la mine! Aveţi mancarea între dinţi! Mancarea aia de deputat.

Cosette Chichirău: Domnul Serban Nicolae insultă tot poproul român şi fură.

Şerban Nicolae: Eu n-am furat nimic. Nu fiţi nesimiţită. De ce nu faceţi o plângere penală? Vă rog frumos, nu mai râdeți, că este o imagine dezolantă. Căutați un coleg care a terminat două clase și să vă scrie o plângere penală la adresa mea, daca eu am furat.

Şerban Nicolae: Dumneavoastră sunteți atât de proastă! E incredibil ce spuneţi. Demonstraţi că am fost eu şofer.

Cosette Chichirău: Avem poze

Şerban Nicolae: Aveţi poze? CV e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal. Acum ce să facem?

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?