Epava avionul AirAsia QZ8510, căutată în mare. Condiţiile meteo, ”cel mai mare obstacol”

 
Echipele de intervenţie extind căutările victimelor şi epavei avionului AirAsia în Marea Java
Echipele de intervenţie extind căutările victimelor şi epavei avionului AirAsia în Marea Java

Epava avionul AirAsia QZ8510 care s-a prăbuşit în Marea Java duminică, cu 162 de oameni la bord, va fi căutată sub apă, informează BBC News Online, potrivit Mediafax.

O echipă franceză de investigaţii va încerca să localizeze cutia neagră a aeronavei, cu ajutorul unor dispozitive cu detecţie senzorială.

Şeful poliţiei din Indonezia, Bambang Soelistyo, a declarat că epava avionului şi cadavrele victimelor se află pe o suprafaţă de 5 km pătraţi în Marea Java.

”Scufundătorii sunt pregătiţi, iar prioritatea este găsirea avionului. Sper că vom avea un rezultat important astăzi”, a declarat acesta.

Nave, elicoptere şi avioane sunt folosite în încercarea de a găsi victimele tragediei. Majoritatea oamenilor de la bordul avionului sunt încă dispăruţi.

Condiţiile meteo sunt însă ”cel mai mare obstacol” pentru operaţiunile de căutare. Valurile înalte de aproximativ 4 metri îngreunează sarcina scufundătorilor.

Avionul Airbus A320-200 zbura din Indonezia spre Singapore şi a dispărut duminică. Autorităţile indoneziene cred că au localizat cea mai mare parte a avionului în Marea Java, în largul Insulei Borneo.

Echipele de căutare au recuperat deja zece cadavre, unele având hainele pe ele, ceea ce sugerează că avionul era întreg până la impactul cu apa, alimentând ipoteza intrării în picaj.

La bordul avionului indonezian erau 137 de pasageri, 17 copii, un bebeluş, doi piloţi şi 5 membri ai echipajului, majoritatea indonezieni. Nu au fost găsiţi supravieţuitori.

În locul unde s-a prăbuşit aeronava adâncimea apei este de 30-50 de metri.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?