Enigma numărului de voturi anti-Dragnea - dovada unui PSD nereformat

 
Afișul unui protest anti-PSD din mai 2018
Afișul unui protest anti-PSD din mai 2018
FOTO: Newsweek

La ore bune după terminarea ședinței CEx-ului PSD, nu se știe cum s-au împărțit voturile pro și anti Dragnea, existând mai multe variante contradictorii.Controverse privind numărul de voturi pentru susținerea lui Liviu Dragnea la șefia PSD. Gabriela Firea a anunțat un număr, în vreme ce Codrin Ștefănescu a oferit alte cifre. A apărut ulterior însuși Liviu Dragnea care a precizat "ca un inginer" un al treilea rezultat.

Deși Ştefănescu a promis că procesul verbal va fi pus la dispoziția jurnaliștilor în 20 de minute, nici după patru ore cifrele oficiale nu au apărut, iar informațiile "pe surse politice" sunt și ele contradictorii,.

- Primele cifre au venit de la Gabriela Firea care a spus că s-a supus la vot doar un punct din scrisoarea nemulțumiților, iar votul a fost: 10 voturi pentru ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 să continue și o abținere.

- Codrin Ștefănescu a spus altceva: s-au înregistrat 8 voturi împotrivă, 55 de voturi pentru și o abținere. Dragnea a vorbit de 56 de voturi pentru.

Ștefănescu a susținut că au fost prezenţi 64 de membri ai CExN al PSD, din totalul de 65 – ministrul Apărării fiind plecat din ţară. „Au votat 8 împotriva lui Liviu Dragnea, a fost o abţinere şi 55 pentru. Ăsta a fost votul de astăzi", a precizat Ştefănescu la finalul CExN al PSD.

- Mediafax a publicat la ora 23 o listă de 8 membri PSD care au votat pentru demisia lui Liviu Dragnea. Pe listă se numără şi cei trei semnatari ai scrisorii, Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, potrivit surselor politice ale Mediafax.

Lista este completată de fostul premier Mihai Tudose, Robert Negoiţă, Marcel Ciolacu, Marian Neacşu şi Niculae Bădălău. A fost o singură abţinere la votul de vineri seară dat în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, cea a liderului organizaţiei de tineret a partidului, Gabriel Petrea.

- Jurnalistul Rareș Bogdan a prezentat pe Facebook o listă de 11 oameni care au votat anti-Dragnea: "Firea, Neacsu, Stanescu, Nassar, Dobra, Ciolacu, Tudose, Negoita, Mocioalca, Sct 1, Sct 3. Adica 11, Abtinere: Petrea. A furat si la vot. Este incredibil", a scris realizatorul TV.

- G4Media.ro a prezentat aproape de miezul nopții, tot pe surse, o listă a liderilor PSD care au votat în ședința CEX de vineri seară pentru ca Liviu Dragnea să demisioneze de la șefia PSD. Pe lista obținută de jurnaliști sunt 10 nume, așa cum a spus Gabriela Firea, deși Liviu Dragnea a declarat că au fost doar 8:

"Unul dintre marii absenți de pe listă este Niculae Bădălău, șeful PSD Giurgiu, deși el a declarat la finalul ședinței că ar fi votat-o.

Gabriela Firea
Marian Neacșu
Paul Stănescu
Rodica Nassar
Călin Dobra (Timiș)
Marcel Ciolacu
Mihai Tudose
Robert Negoiță
Ion Mocioalcă (Caraș)
Dan Tudorache (sectorul 1)

Adrian Țuțuianu

S-a abținut Gabriel Petrea (organizația de tineret)", a scris G4 Media.

Incapacitatea PSD-ului de a prezenta o listă onestă a numărului de voturi pro și anti-șefului de partid justifică suspiciunile din societatea civilă cu privire la caracterul democratic al partidului de guvernământ.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Fane
22 Sep 00:23
Clanul dragnea vs romania !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?