Săptămâna de vreme

Săptămâna de vreme

Saptamana de Vreme este o emisiune saptamanala de meteorologie si climatologie în care sunt abordate teme și subiecte de interes pentru marele public. Se porneste de la premisa ca vremea e un aspect important al vietii fiecaruia dintre noi, fara exceptie. Vremea influenteaza multe dintre activitatile noastre cotidiene - cum ne imbracam, unde mergem in vacanta, cum ne programam drumul pana la serviciu, daca putem mergem sau nu cu avionul. Uneori nu este deloc prietenoasa, poate chiar periculoasa si astfel de subiecte sunt dezbatute pe larg in emisiune. Situatia culturilor agricole, in mare parte tributara vremii, se bucura de asemenea de un spatiu larg in emisiune. La fel si subiectele foarte actuale legate de incalzirea globala.

In functie de situatie se explica fenomene meteo extreme, se detaliaza prognoza meteo pe trei luni.

Emisiunea este difuzata in fiecare duminica intre orele 15.00 si 16.00. In fiecare emisiune sunt prezenti doi invitati (meteorologul Elena Cordoneanu, meteorolog Realiatea Tv) si un specialist dintr-un domeniu legat de meteorologie cum ar fi: climatologie, hidrologie, agricultura, medicina, turism, astronomie..etc).

In 2008 emisiunea Saptamana de Vreme a luat premiul de excelenta al Societatii Europene de Meteorologie la Amsterdam.Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?