Primăria Capitalei, gafă de zile mari: Cum a citit actorul Emil Hossu Declarația Unirii la 1918

 
Gafa Primăriei Generale
Gafa Primăriei Generale
Gafa Primăriei Generale

Primăria Capitalei l-a confundat pe episcopul Iulian Hossu, care a citit Declarația Unirii la 1918, cu actorul Emil Hossu, pe un afiș plasat în pasajul din Piața Universității.Primăria Capitalei nu reușește să facă deosebirea între episcopul Iulian Hossu, care a citit Declarația Unirii la 1918, și actorul Emil Hossu, care a jucat ce-i drept roluri memorabile în filmele românești.

Gafa, vizibilă în pasajul din Piața Universității din București a fost semnalată, printre alții, de Francisc Doboș, purtător de cuvânt la Arhidieceza Catolică Bucureşti.

”Trebuie scos în evidență rolul central al Bisericii Greco-Catolice în făurirea Marii Uniri de la 1918. Se pare că este un pic neglijat rolul ei la ceas aniversar. Iar atunci când este amintit ar trebui evitate astfel de erori. Episcopul greco-catolic IULIU (și nu Emil) Hossu a citit Declarația Unirii. Am văzut semnalată această eroare pe facebook și am venit în Pasajul Universității să mă conving personal. Există un material video aici în pasaj care îi menționează corect numele”, a scris Doboș pe Facebook.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?