Emil Boc spune că Guvernul nu are în vedere modificarea regimului drepturilor de autor

 
Foto: romanialibera.ro
Foto: romanialibera.ro
Guvernul nu are în vedere modificarea regimului drepturilor de autor, a declarat marţi premierul Emil Boc, arătându-se deranjat de faptul că propunerile înaintate de sindicate şi de patronate sunt prezentate ca măsuri certe luate de Executiv.

Boc a declarat, la postul public de radio, că este dezamăgit că "se pun în cârca Guvernului" propuneri sau recomandări înaintate de sindicate şi de patronate, care sunt prezentate ca măsuri certe luate de Executiv.

"Noi nu putem respinge formularea lor, dar decizia şi-o asumă Guvernul, iar poziţia mea rămâne constantă: nu cred că problema drepturilor de autor este problema numărul 1 a României şi nu cred că ea necesită reglementări suplimentare în momentul de faţă. Dar eu nu pot să limitez dezbaterea publică şi să spun că, dacă o asemenea propunere se face, ea trebuie oprită în dezbaterea publică. (...) Guvernul, în acest moment, prin vocea mea, nu are în vedere modificarea regimului drepturilor de autor", a declarat premierul.

Sindicatele au convenit luni cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cu cei ai patronatelor să fie eliminată plata drepturilor de autor în mass-media, a declarat luni, pentru NewsIn, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan. În schimb, partenerii sociali au căzut de acord ca plata prin drepturi de autor să fie menţinută în cultură sau în unele ramuri din inginerie, a menţionat Pârvan. El a precizat că patronatele nu au avut obiecţii la propunerea sindicatelor.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a explicat pentru NewsIn că este vorba de o propunere mai veche de modificare a Codului Fiscal, ce a fost luni acceptată şi de patronate şi de Ministerul Finanţelor, şi care ar viza interzicerea plăţii simultane a unui angajat cu salariu şi cu drepturi de autor de către aceeaşi firmă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?