Emil Boc: Partenerii de la PSD se distanţează de Coaliţie

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Premierul Emil Boc a declarat luni că partenerii din PSD se distanţează de Coaliţie. Acesta a făcut un apel la adresa pesediştilor să revină la priorităţile Coaliţiei şi să dea dovadă de responsabilitate.

"Parteneriatul s-a constituit ca să trecem mai uşor de criză", a declarat Emil Boc, făcând un apel la PSD să fie alături de Parteneriatul pentru România. 

Emil Boc a spus că este nevoie ca Parteneriatul să funcţioneze, pentru că sunt proiecte care trebuie finalizate, referindu-se la Legea salarizării unice, la procesul de restructurare, la reforma din Educaţie şi a sistemului de pensii. El a precizat că din această săptămână încep discuţiile cu CE şi cu FMI pe tema situaţiei economice.

"Începând cu ziua de miercuri vom avea discuţii atât cu CE, cât şi cu FMI pentru a discuta exact situţia economică şi măsurile pe care le putem lua în contextul constrângerilor economice actuale. Aceste constrângeri sunt extrem de dure. Venim după un an, 2008, când am avut o creştere economică de 8%, dar am intrat într-un deficit excesiv de 5,4, sancţionat de CE. UE a sancţionat România pentru iresponsabilitatea guvernanţilor din 2008, iar acum, în condiţiile în care nu avem creştere de 8%, ci avem cădere economică, suntem obligaţi să rămânem într-un deficit cât mai aproape de cel prevăzut de UE pentru a respecta şi aderarea României la euro, dar şi de a nu fi sancţionaţi pentru deficit excesiv", a explicat Emil Boc.

"Solicit PSD să revină la priorităţile Coaliţiei", a spus Emil Boc, făcând un apel la membrii PSD, pentru a reveni al proiectele în derulare ale Parteneriatului pentru România.

"Constat că aceşti colegi ai noştri de la PSD au alte priorităţi", a mai spus premierul, continuând că are, totuşi încredere că PSD poate fi un partener în luarea deciziilor. Premierul a afirmat că PSD şi-a făcut un alt pachet de priorităţi, preşedintele PSD, Mircea Geoană, neprezentându-se la unele şedinţe ale Coaliţiei. Premierul l-a aşteptat pe Mircea Geoană mai bine de o jumătate de oră la o sedinţă întrunită pentru dezbaterea subiectului Spiru Haret.

"Solicit PSD revenirea la priorităţile actului de guvernare", a declarat Emil Boc, arătându-şi încă încrederea în revenirea PSD în treburile guvernării.

Primul-ministru Emil Boc a dat asigurări că miniştrii PSD nu vor avea nicio clipă de concediu în această perioadă de criză.

"Românii să aprecieze performanţa partidelor după ceea ce fac, nu după scandalurile pe care le provoacă. Cred că românii s-au săturat de scandalurile politice", a susţinut Emil Boc arătându-se încrezător că PSD-ul îşi va reevalua poziţia în Coaliţie.

Premierul le-a cerut liderilor PSD să nu se lase antrenaţi în campanii electorale, "în bătălii" pentru prezidenţiale.

"Dacă nici chiar această Coaliţie, care oarecum s-a format contrar tuturor prognozelor ideologice, tuturor aşteptărilor, dacă această Coaliţie nu-şi îndeplineşte menirea, atunci toată clasa politică va pierde, inclusiv formaţiunile care astăzi compun Parteneriatul pentru România", a avertizat Emil Boc.

"Ar fi ideal dacă partenerii de la PSD ar avea acelaşi comportament în raport cu interesul României. Niciun politician nu trebuie să fie mai presus de lege. Este un angajament al Parteneriatului pentru România, că nu vom amesteca politicul cu justiţia şi că vom permite justiţiei să-şi spună cuvântul indiferent despre cine este vorba. Observăm că partenerii de la PSD au cu totul altă abordare. E cazul să se renunţe definitiv la asemenea abordări, în interes politic personal, în interes de partid, sacrificând interesul nostru, al românilor, pe termen mediu şi lung", a declarat Emil Boc, afirmând că dacă această situaţia va continua, va fi ruşinos pentru delegaţiile române în Uniunea Europeană.

Premierul a spus că el va respecta ceea ce a semnat şi că îşi va face întotdeauna timp să stea de vorbă cu membrii Cabinetului.

Galerie video

Emil Boc: Solicit PSD revenirea la priorităţile actului de guvernare
Emil Boc: Solicit PSD revenirea la priorităţile actului de guvernare
Emil Boc: Dacă această coaliţie nu-şi îndeplineşte menirea, atunci toată clasa politică va pierde.
Emil Boc: Dacă această coaliţie nu-şi îndeplineşte menirea, atunci toată clasa politică va pierde.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?