Elita instituțiilor românești vine din Teleorman

 
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

De la Teleorman vine elita! O demonstrează realitatea din instituții. Şi nu doar la cel mai înalt nivel, acolo unde îi regăsim pe Viorica Dancilă, Liviu Dragnea și Carmen Dan. Direct din Teleorman au fost propulsați şi actualul sef al Poliției, vicepreședintele ANAF și preşedintele Institutului Cultural Român.Presa a semnalat în ultimii ani că oamenii lui Dragnea, în mare parte veniți din Teleorman, au ajuns în posturi cheie în administrație. Zeci de nume, unele controversate, altele mai putin cunoscute. Elementul comun? Apropierea de Liviu Dragnea. Ultimul pe lista celor recompensaţi cu funcţii înalte este Marius Mihai Voicu. Demis în scandalul poliţistului pedofil, Voicu a fost acum numit şef în Poliţia Capitalei.

Și în conducerea ANAF, instituție care se ocupă de colectarea taxelor si impozitelor, se regăsesc doi teleormaneni. Fostul şef al finanţelor din județ, ANDREI NISTOR ŞERBAN, este acum VICEPREŞEDINTE al ANAF. Teleormăneanul spune că are “spirit de echipă” şi “ o bună capacitate de comunicare!”. Aceeasi pozitie o are si ALEXANDRU DRĂGHICI. Venit din Roşiorii de Vede, Drăghici spune, în CV-ul său, că a dobândit la locul de muncă “respectul fata de lege si de valorile apărate de aceasta”.

La conducerea Rezervelor de stat, Dragnea a pus un militar pasionat de astronomie, aşa cum arată CV-ul lui DORIN-SANDU VOICU. Voicu vine de la compartimentul din Teleorman al Instituţiei.

ADRIAN IONUŢ GÂDEA este secretar de stat la MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE.Alături de ministrul Paul Stănescu, decide ce primari primesc bani pentru proiectele de dezvoltare locală.Ales în 2012 de șeful PSD să-i fie succesor la Consiliul judetean Teleorman, Gâdea este acum trimis în judecată în Dosarul „Belina”.

Un alt teleormănean de frunte găsim La MINISTERUL SĂNĂTĂȚII. DAN DUMITRESCU, fiul lui Mircea Dumitrescu, a fost administratorul public al judeţului Teleorman și este pus sub acuzare în dosarul Tel Drum.

La conducerea Institutului Cultural Român este LILIANA ȚUROIU, designer vestimentar din Videle, iar în conducerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a ajuns şi preşedintele organizaţiei de femei PSD Teleorman.

TATIANA SANDU a fost acuzată în mai multe rânduri că este cea care înclină balanţa în Consiliu, în funcţie de interese politice. De exemplu, CNCD a decis, cu majoritate de 5-4, că termenul „penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare. În consecinţă, şeful statului a fost amendat cu 2.000 de lei.

Toţi vin din judeţul Teleorman, unul dintre cele mai sărace din țară. Are peste 13.000 de şomeri la o populaţie de 360.000, cea mai mare rată a șomajului din România și 9.066 de asistați social.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rodica
16 Aug 21:02
Si seful IPJ Arges este ,cum altfel cu delegare,un apropiat al d-nei Carmen Dan ,se numeste Tudorel Pieleanu,prieten de familie al acesteia si fost asociat i doua firme al ministresei(inf.suplimentare ADEVARUL 20.07.2018-Denis Grigorescu)
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?