Elevii se întorc astăzi la şcoală. Urmează o perioadă grea pentru ei

 

Astăzi, elevii s-au întors la ore după vacanţa de iarnă. Vor avea trei săptămâni de teste şi evaluări, pentru a le fi încheiată situaţia pe semestrul I. În plus, începutul de an vine şi cu modificări pentru şcolari.

Elevii și preșcolarii se întorc luni la cursuri, după trei săptămâni de vacanță. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, următoarea vacanță, cea intersemestrială, este programată în perioada 6 - 14 februarie.

Vacanţa de primăvară începe la 23 aprilie și durează până la 3 mai (a treia zi a Paștelui ortodox. Paștele catolic cade cu mai bine de o lună înainte, pe 27 martie). Vacanța de primăvară este precedată de săptămâna „Școala Altfel”, care va rămâne în aceeași perioadă ca și anul trecut: 18 - 22 aprilie.

Vacanța de vară va începe sâmbătă, 25 iunie, și se va încheia duminică, 11 septembrie.

Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se vor încheia pe 3 iunie, iar ale ultimei clase de gimnaziu, pe 17 iunie.

Ministrul Educaţiei ar vrea ca, în zona rurală, copiii să petreacă mai mult timp în şcoală şi spune că ar fi necesare, printre altele, o masă caldă şi mai mult studiu în domeniul ştiinţei. Nu crede că ar fi costisitor, mai ales că a vorbit şi despre atragerea de fonduri europene.

„Hai să vedem rezultatul consultării publice. Haideţi să vedem ce decizii se vor lua şi unde se va ajunge. Dincolo de a număra orele de un fel anume, este important să vedem cum va arăta conţinutul în dinamica lui, care pune echilibrul între „Domnul Trandafir” şi tehnologia informaţiilor”, a afirmat ministrul Educaţiei, la Digi 24.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?